Mesterlig etapesejr til Fuglsang i Vueltaens hårde bjerge

Jakob Fuglsangs fremragende sæson fik et nyt kapitel, da han vandt den hårde 16. etape i Vuelta a España.

Jakob Fuglsang fejrer sin første etapesejr nogensinde i Vuelta a España, efter han vandt den hårde 16. etape. (Foto: ANDER GILLENEA © Scanpix)

Jakob Fuglsang havde meldt ud, at han ville gå efter en etapesejr, hvis han fik muligheden i årets Vuelta a España. Den mulighed kom i dag, og det udnyttede han til fulde.

Han gik nemlig i udbrud fra morgenstunden, og på den sidste hårde stigning på 16. etape kørte danskeren fra de andre udbrydere og kørte alene i mål.

Det var ellers en stor gruppe, som lå samlet, men efter flot forarbejde af holdkammeraten Luis Leon Sanchez, så angreb danskeren.

Med det store resultat tager danskeren også et hop ind i top 15 i klassementet.

Det er den første etapesejr nogensinde til danskeren i en Grand Tour.

- Det føles fantastisk. Det var et af mine mål, da jeg kom her, men derfor er det jo ikke ensbetydende med, at man indfrier det. Det gjorde jeg så. Det er fantastisk, siger Jakob Fuglsang i det officielle vinderinterview.

Det afgørende moment var, da Team Ineos' Teo Geoghegan Hart var ved at komme tilbage, men så øgede Fuglsang atter tempoet.

- Jeg lod Teo komme tættere og tættere på, og da han så var tættest på, så accelererede jeg igen, og det var nok til, at jeg kunne komme alene afsted, siger danskeren.

I den samlede stilling formåede Primoz Roglic at forsvare sin førertrøje, da han kom i mål med sine nærmeste konkurrenter.

Alejandro Valverde blev en taber på dagen, da han tabte 23 sekunder til konkurrenterne, men han forsvarer dog sin andenplads.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter