Michael Mørkøv drømmer om OL-baneguld efter supercomeback

Sammen med Lasse Norman vandt Mørkøv søndag World Cup-guld i parløb, og det har sat gang de olympiske medaljeforhåbninger.

Michael Mørkøv (forrest) og Lasse Norman vandt seksdagesløbet i Ballerup Super Arena i 2017. (Foto: Martin sylvest © Martin Sylvest)

Han er blevet dansk mester på landevejen for anden gang og har været en sublim hjælperytter på sit hold, Quick-Step Floor. Det kan roligt konkluderes, at det har været en god sæson for den danske cykelrytter Michael Mørkøv, og søndag fik hans cykelår den perfekte afslutning.

I den 33-årige rytters internationale comeback til banecykling blev det til guld i parløb sammen med Lasse Norman i sæsonens første World Cup.

- Det var superfedt. Banesporten og parløb ligger virkelig mit hjerte nær. Jeg elsker at køre det, og til et World Cup er der en helt speciel stemning. Det var helt nostalgisk for mig at køre World Cup igen, siger Michael Mørkøv til DR Sporten.

- Selvom det er ti år siden, jeg sidst har kørt den slags parløb, så var Lasse (Norman, red.) og jeg dominerende. Det var over al forventning.

Og der er sandhed bag danskerens ord. På velodromen i Saint Quentin-en-Yvelines i Paris vandt Mørkøv og Norman World Cup-guld med 39 point foran et polsk par, der fik 19 point.

Den suveræne danske sejr demonstrer samtidig, at Quick-Step-rytteren stadig kan gøre sig gældende i banecykling, selvom han i nu en årrække har byttet velodromen ud med landevejen.

- Det bekræfter over for mig selv, at jeg stadig har et højt niveau internationalt, når vi snakker baneparløb, lyder det fra Mørkøv.

Har vundet to seksdagesløb sammen

Selvom han ikke har satset på baneløb i flere år, så er makkerskabet med Lasse Norman ikke nyt. Som par nummer 7 vandt de to det københavnske seksdagesløb i Ballerup Super Arena i både 2013 og 2017.

Hver for sig har de også haft stor succes på banen – Michael Mørkøv selv har vundet VM-guld i parløb og OL-sølv i 4 kilometers holdforfølgelsesløb, mens Norman har sikret tre danske olympiske medaljer, hvoraf den ene er af guld.

Ved OL i Beijing i 2008 vandt Danmark sølv i holdforfølgelsesløbet på cykelbanen med Michael Mørkøv på holdet. (Foto: STEFANO RELLANDINI © Scanpix)

- I bund og grund er Lasse (Norman, red.) og jeg bare nogle af verdens bedste parløbsryttere overhovedet, og så supplerer vi hinanden rigtig godt.

- Han er fantastisk cykelrytter, specielt på banen, hvor han har vundet flere OL-medaljer. Så i ham har jeg den nok stærkeste makker, jeg overhovedet kan få, siger Michael Mørkøv.

Målet er OL-guld

Med genindførelsen af parløbet ved OL i Tokyo i 2020 er Mørkøvs håb nu at makkerparrets triumf ved World Cuppen i Paris kun skal være starten på et succesfyldt partnerskab som skal kulminere ved de Olympiske Lege i Japan.

- Det var en total overlegen præstation, vi leverede i søndag, og vi satte virkelig en tyk streg under, at vi kommer til at byde hårdt ind på et OL i parløb, og forhåbentlig også på medaljerne.

Den danske landevejsmester erkender også, at søndags sejr er med at skabe guldforventninger fra omverdenen.

- Det tror jeg ikke, vi kan løbe fra med den præstation i Paris. Det er et af de første løb i kvalifikationen til OL i Tokyo, og vi ved fra tidligere år, at det er i starten af kvalifikationen at kvaliteten er høj. Derfor går jeg også ud fra, at det var nogle af de bedste, der stillede til start, siger han og fortsætter:

- Så det var et vigtigt signal for os selv og omverdenen at levere så god en præstation.

Mens resten af banelandsholdet efter løbet i Paris er rejst til Canada forud for den næste afdeling af World Cuppen, så er Michael Mørkøv i stedet rejst hjem til Danmark. Her skal han koble af efter en lang cykelsæsonen, som snart begynder på ny – og trods succes på banen, så er fokus fortsat primært på asfalten.

Michael Mørkøv vandt herrernes linjeløb ved DM i Guldborgsund i år. (Foto: NILS MEILVANG © Nils Meilvang)

- Jeg satser stadig på landevejen. Det er der, jeg har min daglig hverdag, og jeg skal holde fast i noget af det, der fungerer for mig. Men med løbet i går og mit generelle niveau på banen, så er det endnu mere interessant næste gang, jeg skal forhandle kontrakt, også at få forhandlet ind at jeg kan få lov til både at satse på OL og køre det i 2020.

Noget som han drømmer om at kunne køre sammen med ”den nok stærkeste makker, han kan få.”

- Jeg håber rigtig meget, at jeg kan fortsætte samarbejdet med Lasse (Norman, red.), fordi jeg tror nærmeste kun, vi har vundet, når vi har kørt sammen, siger han.

Ved World Cuppen i Paris blev det også til guld til Lasse Norman Hansen, Julius Johansen, Rasmus Lund og Casper Folsach i fire kilometers holdforfølgelsesløb samt guldmeldaljer til Julie Leth og Amalie Didriksen i kvindernes parløb.

Facebook
Twitter