Michael vandt VM-bronze ved at gøre det, han gør bedst

Michael Valgren kørte sig søndag til en bronzemedalje ved VM i landevejscykling i Belgien.

Kold som is.

Det kan bedst beskrive Michael Valgrens kørsel ved dette års VM i landevejscykling.

- Jeg tror bare, jeg er god til at køre cykelløb. Det er også det, folk siger, lyder det fra hovedpersonen selv til DR Sporten efter bronzetriumfen.

- Men jeg har en god næse for det. Hvis du har gode ben, så kan du også lidt mere. Jeg havde gode ben i dag og fik god hjælp hele vejen fra holdet.

Men selvom Valgren selv mener, at han bare er god til at køre cykelløb, så viste han også særklasse ved at bevare roen på vejene i Belgien, mener landstræner Anders Lund.

- Michael Valgren kører en meget flot finale - både taktisk, men han viser også, hvilken stor cykelrytter han er rent fysisk efter så mange kilometer.

- Valgren kan bare det her. I den form og forfatning, han kom til VM med, er det ikke overraskende, at han sidder i sådan en finale. Det tror jeg ikke, at nogen synes, siger Anders Lund.

- Så medaljen er ikke overraskende. Det, der specielt imponerer mig, er måden, hvorpå han løser den taktiske situation i de sidste to omgange, hvor han sidder alene.

- Han lader iskoldt de forskellige nationer spille sig ud mod hinanden.

Bronzemedaljen skaber også stor glæde hos landstræneren, der beretter om et svært løb for det danske hold.

- Vi mister tre ryttere på grund af styrt. Kasper Asgreen havde mavekramper og kastede op ude på cyklen – og Magnus Cort fik også problemer med maven.

- Så der er et tidspunkt, hvor vi virkelig blødte, og det så svært ud. Så derfor var det meget glædeligt at se Michael Valgren cykle så flot en finale, som han gjorde, uddyber landstræneren.

Og så tænkte jeg: 'Årh, det er noget lort det her'

Valgren kronede søndag eftermiddag en periode med flere flotte resultater med VM-bronzemedaljen, da verdensmesterskabet i landevejscykling blev afholdt.

I flere omgange var danskeren omgivet af verdens bedste cykelryttere, hvor han på et tidspunkt blandt andre sad med giganter som Wout van Aert, Mathieu van der Poel og Sonny Colbrelli.

- Jeg kunne se, at de kiggede på hinanden. Også Wout van Aert og Colbrelli. Jeg kunne se, de også kiggede på mig. Så når jeg kørte, vidste de godt, at de skulle med. Det var dengang, de begyndte at angribe til højre og venstre.

- Og så kom jeg egentlig ned og sidde i bagerste position på et tidspunkt, og så tænkte jeg: 'Årh, det er noget lort, det her'. Men de blev ved med at angribe, og til sidst gav de op.

Men knægten fra Østerild gav ikke op. Han trådte for alvor i karakter, da benene begyndte at sige stop.

- Jeg havde gode ben, men jeg var færdig til sidst. Jeg havde satme meget krampe, siger Valgren og fortsætter:

- Den der spurt. Jeg vil ikke kalde det en spurt faktisk, siger bronzemedaljevinderen med et smil.

En drøm om at vinde VM

Michael Valgren spurtede med om andenpladsen, mens førstepladsen og verdensmesterskabet blev vundet suverænt af den forsvarende mester.

Julian Alaphilippe (i midten) forsvarede sin titel som verdensmester i landevejscykling. (Foto: Kenzo Tribouillard © Ritzau Scanpix)

Den regnbuefarvede trikot skal atter sidde på Julian Alaphilippe efter franskmandens overbevisende sejr, hvor han cyklede alene over målstregen.

En fortjent vinder, mener Valgren, der dog var tilfreds med selv at nuppe metal.

- Alaphilippe var vanvittig godt kørende i dag, og han var i en anden liga. Så at jeg ender på podiet i så stor en gruppe, synes jeg er ret godt gået, uddyber han.

I denne omgang blev det til en VM-bronzemedalje for 29-årige Valgren, der selv drømmer om at bytte bronzen ud med guld.

- Det er svært at sige lige nu, hvor det rangerer. Jeg er satme glad for det. Jeg har en kæmpe drøm om at vinde VM en gang. Det synes jeg er det ultimative. Og så at køre podie – så nærmer vi os. Så det er stort. Det er det, lyder det fra Valgren.

FacebookTwitter