Millioner sat af: Løkke satser på dansk tour-start i 2021

En Tour de France-start i Danmark har måske aldrig været tættere på end nu.

Fremtiden kan byde på en Tour de France-etape i det danske landskab. (Foto: pool © Scanpix)

Regeringen sætter 17 millioner kroner af på finansloven til at afvikle starten på verdens største cykelløb, Tour de France, i Danmark i 2021. På den måde er alle pengene på plads.

- Det er den brik, der mangler. Nu er der et fuld finansieret dansk set-up til at afvikle Tour de France i 2021, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til DR Nyheder.

Danmark har længe forsøgt at få Tour de France til Danmark, da løbet har tradition for at starte uden for Frankrig cirka hvert andet år. Sidste år begyndte cykelløbet således i Tyskland, mens det næste år er Belgien og hovedstaden, Bruxelles, der lægger asfalt til løbets første to etaper.

Den endelige kontrakt er endnu ikke underskrevet, men Lars Løkke Rasmussen forventer, at København bliver præsenteret som start-by i 2021 allerede inden næste sommer.

- Jeg tror fuldt og fast på, at det kommer til at ske. Jeg bliver i hvert fald svært skuffet, hvis det ikke bliver tilfældet, siger Lars Løkke Rasmussen.

Det tre uger lange etapeløb er en af verdens største idrætsbegivenheder. Og Lars Løkke Rasmussen forventer, at op mod en million vil følge cykelrytterne langs vejene og endnu flere i fjernsynet.

- Det er ikke noget med, at man zoomer ind på en eller anden idrætshal, og så er spillet bare inde i hallen. I forbindelse med et Tour de France vil der blive zoomet ind på Danmark og vores landskab - på Storebæltsbroen og på Kongens København, siger Lars Løkke Rasmussen.

Macron: Jeg glæder mig

Folkene bag det danske Tour-bud, der har et samlet budget på 90 millioner kroner, har kæmpet i mange år for at få Tour de France-feltet til landet.

Og Lars Løkke Rasmussen har flere gange været i Frankrig for se det tre uger lange etapeløb og for at overbevise løbets ledelse.

Direktøren for det franske etapeløb, Christian Prudhomme, er med i den franske delegation, der lige nu er med præsident Emmanuel Macron på besøg i Danmark.

Og i går kommenterede den franske præsident da også en potentiel Tour-start i Danmark.

- Jeg er glad for, at du overværede Tour de France i Amiens med mig, og jeg glæder mig til at komme her til København for at se Tour de France om nogle år, sagde den franske præsident til stor begejstring for publikum i Den Sorte Diamant.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter