Mørkøv genvinder DM i landevejscykling

Efter 225 kilometer på landevejene i Esbjerg genvandt Michael Mørkøv DM, da han var hurtigst i en massespurt.

Michael Mørkøv genvinder DM i landevejscykling. (Foto: Claus Bonnerup © Scanpix)

Rutinerede Michael Mørkøv (Quick-Step) var sammen med holdkammeraten Kasper Asgreen suveræn, da DM i landevejscykling blev afgjort søndag.

Her genvandt Mørkøv dannebrogstrøjen, som han kan cykle i til Tour de France, mens Asgreen, der forleden vandt DM i enkeltstart, blev nummer to i linjeløbet, der blev afgjort i en massespurt.

I spurten blandede Niklas Larsen (ColoQuick) sig, og han blev nummer tre efter de to Quick-Step-ryttere.

De 124 ryttere skulle i alt tilbagelægge 225 kilometer på en rute fra Ribe til Esbjerg, hvor en rundstrækning på ti kilometer blev kørt ti gange til sidst.

Et stort udbrud var reduceret til tre ryttere med 60 kilometer til mål, og kort efter blev de hentet.

Nede i feltet var det Quick-Step og Riwal Readynez, der sad fremme og tyndede ud i feltet, mens fire ryttere endte med at komme afsted.

Rasmus Byriel Iversen (Lotto-Soudal), Casper Pedersen (Sunweb), Mikkel Honoré (Quick-Step) og Andreas Stokbro (Riwal-Readynez) dannede en frontgruppe med 40 kilometer til mål.

De havde et forspring på 20 sekunder, mens Frederik Rodenberg Madsen fra Team ColoQuick, der var blandt favoritterne, udgik med sygdom.

De fire blev kørt ind, og med 35 kilometer igen angreb Kasper Asgreen (Quick-Step), og han fik et hul sammen med Lasse Norman Hansen (Corendon-Circus). De to blev dog hentet, og der blev stukket på skift i feltet, der var reduceret til cirka 60 ryttere.

Jesper Hansen (Cofidis), Jonas Gregaard (Astana), Mikkel Honoré (Quick-Step), Mads Rahbæk (BHS - Almeborg Bornholm) og Andreas Kron (Riwal-Readynez) kom afsted, og de fik følgeskab, og en gruppe på ti ryttere fik et lille forspring på ti sekunder.

Den blev også neutraliseret, og Jesper Hansen fik et lille hul sammen med Mathias Bregnhøj (BHS-Almeborg Bornholm), men cirka 40 ryttere var samlet inden sidste omgang.

Så angreb Asgreen igen, men Mads Wörtz Schmidt (Katusha) og Michael Valgren (Astana) kørte kontra og en gruppe på seks mand blev dannet.

Asgreen kæmpede bagude for at køre sig selv og holdkammeraterne frem, og det lykkedes, inden der blev stukket af flere ryttere, men det hele endte i samlet trop og en massespurt.

/ritzau/

FacebookTwitter