Mor Gregaard måtte knibe en tåre, da 'smadret' sønnike sikrede flot triumf

Den prikkede bjergtrøje fra Paris-Nice løbet skal indrammes hjemme hos den danske cykelrytter Jonas Gregaard.

Jonas Gregaard fra Uno-X Pro's vinder den prikkede bjergtrøje efter 8 etaper i fra Paris til Sydfrankrig. (Foto: © ANNE-CHRISTINE POUJOULAT, Ritzau Scanpix)

Jonas Gregaard kunne søndag eftermiddag stille sig på podiet iført den prikkede trøje. Og denne gang kunne han ånde lettet op og smile stort - for nu kunne ingen tage den fra ham.

Den danske cykelrytter vandt nemlig søndag bjergkonkurrencen i det prestigefulde løb Paris-Nice. Danskeren fra Uno X-holdet, der også begyndte dagen i prikker, skulle søndag sikre sig flere point til samlingen, for ikke at blive hentet bagfra af en suverænt kørende Tadej Pogacar.

Men det var tydeligt, at den 26-årige dansker havde en klar plan fra etapens start, som også var løbets sidste. For da løbet blev skudt i gang, skød danskeren også afsted i raketfart, sulten efter bjergpoint og klar på endnu engang at indtage podiet i prikker.

- Da jeg havde fået de to første spurter, tænkte jeg, at nu er den ved at være der. Og da jeg så krydsede stregen først ved den tredje point-spurt, var jeg helt vildt glad og lettet, men også helt smadret, fortæller Jonas Gregaard.

Jonas Gregaard havde med 45 bjergpoint midtvejs på etapen sikret sig de bjergpoint, der skulle til for at bevare den prikkede trøje helt til slut.

Jonas Gregaard og holdkammeraten Alexander Kristoff jagter de sidste nødvendige bjergpoint på den ottende etape. (Foto: © ANNE-CHRISTINE POUJOULAT, Ritzau Scanpix)

Hjemme fra stuen så familien med og kneb en tåre da deres søn og barnebarn trådte på podiet, fortæller Jonas Gregaards mor, Malene Gregaard Wilsly.

- Det er bare altid dejligt, når der sker noget godt for ens børn. Og det her er bare ekstra stort, siger hun.

Mor Malene sendte også hurtigt en besked til sin søn og spurgte, om han var glad og stolt. Og svaret faldt prompte: 'Ja, for helvede'.

- Det er også en af de gange, hvor vi ærgrer os over ikke at være hos ham, siger Malene Gregaard Wilsly.

Men mor og far Gregaard er alligevel altid med på linjen.

For cykelrytteren kontakter gerne sine forældre, når han mangler gode råd.

- Jonas går til sin far, hvis han har brug for råd omkring selve løbet. Og han ringer til mig, når han har brug for lidt opbakning mentalt, eller når han er rigtig glad, fortæller Malene Gregaard.

Et bump på karrierestien

Det har ikke været en lige vej til trøjen i prikker for Jonas Gregaard. Livet som professionel cykelrytter kan være hård.

Det oplevede den nuværende Uno X-rytter, der i første omgang var glad for at få en kontrakt på Grand Tour-holdet Astana tilbage i 2018.

Men Jonas Gregaard faldt aldrig til på holdet og oplevede store kulturforskelle.

- Det fungerede ikke for mig hos Astana. Så jeg føler, min karriere blev sat lidt på standby, de år jeg var der. Det var ikke et sted, jeg trivedes specielt godt, sammenlignet med der, hvor jeg er nu, fortæller Jonas Gregaard.

I samråd med familien blev Jonas Gregaard enig om at skifte til Uno X – en beslutning, som viste sig at være den helt rigtige for danskeren.

- Her har jeg nogle holdkammerater, jeg har det sjovt med. Og der er en fælles følelse af, at det er fedt at være på tur, og derfor bliver man motiveret til at køre for hinanden, fortæller Jonas Gregaard.

onas Gregaard vandt allerede bjergtrøjen på anden etape af Paris-Nice. (Foto: © ANNE-CHRISTINE POUJOULAT, Ritzau Scanpix)

Når Jonas Gregaard ikke slider sig op ad bjergene i lycra, hygger han sig med mad og vin fra sin bolig i Catalonien. Det er også er her vi næste gang kan få lov at opleve Jonas Gregaard i aktion, når Catalonien Rundt begynder i næste uge.