Navne på dopingmistænkte

En tidligere verdensmester er blandt de fem ryttere, som den internationale cykelunion mistænker for brug af doping. Første rytter suspenderet.

Igor Astarloa da han vinder VM i 2003. Nu er han mistænkt for brug af doping. (Foto: Don Emmert)

Den internationale cykelunion UCI har indledt disciplinære sager mod fem ryttere, efter at have opdaget mistænkelige tal i deres biologiske pas. Dermed kan de have forbrudt sig mod anti-doping reglerne. 

Det drejer sig om den tidligere verdensmester Igor Astarloa Ascasibar, Pietro Caucchioli (Lampre), Francesco De Bonis (Serramenti PVC Diquigiovanni), Ruben Lobato Elvira (tidligere Saunier Duval, pt. uden hold) og Ricardo Serrano Gonzalez (Fuji-Servetto).

- UCI er klar over, at dagens udmelding er et meget vigtigt skridt i kampen mod doping. UCI er stolt over endnu en gang at være foregangsmanden blandt internationale forbund, skriver unionen i en pressemeddelelse.

Første rytter suspenderet

Beslutningen om at åbne sagerne er ifølge UCI truffet i samarbejde med uafhængige eksperter. UCI understreger, at rytterne - selv om de er blevet navngivet - er uskyldige, indtil det modsatte er bevist.

Lampre har allerede suspenderet Pietro Caucchioli, men skriver i en pressemeddelse, at de tal som UCI tager udgangspunkt i, er fra før rytteren blev tilknyttet holdet.

- Alle de tests jeg har gennemgået i årets løb - inklusiv i Giro d'Italia - har været negative, siger en anden af de mistænkte, Francesco De Bonis, til hjemmesiden cyclingnews.com.

Siden januar sidste år har UCI indsamlet blodprøver fra alle professionelle ryttere for at lave en medicinsk profil, der kan sammenlignes med de data, der bliver registreret i dopingtests.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk