Norsgaard forsøgte i finalen, da stærke hollændere dominerede landevejs-EM

På hjemmebane tog hollænderne Mischa Bredewold og Lorena Wiebes guld og sølv, mens verdensmester Lotte Kopecky fra Belgien spurtede sig til bronze.

Mischa Bredewold (her under verdensmesterskabet i august) sikrede hollandsk guld ved EM i landevejscykling. (Foto: © Oli Scarff, Ritzau Scanpix)

Hollandske Drenthe lægger for tiden asfalt til Europas hurtigste cykelben, og i eftermiddag skulle kvindernes EM i landvejscykling afgøres.

Og det blev hjemmebanefavoritterne, der i sidste ende løb med de flotteste medaljer, da Mischa Bredewold kunne køre alene i mål med et jagtende felt efter sig.

Sølvet gik til Lorena Wiebes, mens den nykårede verdensmester Lotte Kopecky fra Belgien tog bronzen.

Danskerne kunne ellers præsentere et stærkt hold bestående af Amalie Dideriksen, Ellen Klinge, Cecilie Uttrup Ludwig og Emma Norsgaard. Og især de to sidstnævnte havde sat sig i sadlen for at levere et godt resultat.

Under den grå himmelhvælving gled feltet i samlet flok gennem det hollandske efterårslandskab, og der skulle køres knap 50 kilometer, før nogen for alvor ville skille sig ud fra mængden. Her var det svenske Emilia Fahlin, der stak afsted alene i et udbrud.

Kort efter var Amalie Dideriksen involveret i et styrt, som satte danskeren tilbage i løbet, men både hun og Fahlin blev få kilometer senere igen en del af den store masse.

Emma Norsgaard (billedet) lancerede et angreb med seks kilometer til mål, men løb tør for kræfter og endte uden for top-20. Bedste dansker blev Cecilie Uttrup Ludwig på en 12. plads. (arkivfoto) (Foto: © Jonathan Nackstrand, Scanpix Denmark)

Med lidt over 50 kilometer til mål stak en håndfuld ryttere fri fra feltet, men også denne gang blev forsøget slugt af det altædende felt.

Dunsten af massespurt blev kraftigere som solen også begyndte at titte frem mellem træerne, og selvom der blev kastet kræfter efter små afstikkere hist og her, lykkedes det aldrig nogen at rive sig helt fri.

Med under 10 kilometer igen kastede den ene rytter efter den anden sig mod fronten, og især danske Emma Norsgaard gav det flere forsøg, og pludselig var hun en del af de tre forreste ryttere.

Ingen kunne dog fange hollandske Mischa Bredewold, som satte alle til vægs, da det gjaldt, og derfor kunne hun på målstregen tage sig til hovedet i ren eufori over en fortjent guldmedalje.

Emma Norsgaard kunne ikke holde sin tredjeplads og endte uden for top-20. Bedste dansker blev Cecilie Uttrup Ludwig på en 12. plads.