Nye dopingbeskyldninger mod Rasmussen

Ifølge den franske sportsavis l?Équipe var den danske cykelrytter dopet med en ny type epo under sommerens Tour de France. Det franske antidopingagentur bekræfter fundet af dynepo.

Michael Rasmussen (Foto: Christophe Karaba © Scanpix)

Da Michael Rasmussen under sommerens Tour de France kørte fra alt og alle på de legendariske bjergetaper, var han ifølge den franske sportsavis l'Équipe dopet med en ny type epo kaldet Dynepo.

Blodprøverne der viste spor af den nye type epo er blevet analyseret af laboratoriet i Châtenay-Malabry. Det franske antidopingagentur bekræfter fundet af dynepo i Rasmussen prøver.

- Spor af Dynepo blev fundet i Rasmussens urin, siger formanden  for det franske antidopingagentur, Pierre Bordry.

Den nye type epo er lavet af menneskeceller, hvor "gammeldags" epo var lavet af celler fra dyr. Men det er ikke første gang det franske laboratorium stifter bekendskab med dynepo.

- Châtenay-Malabry har i løbet af det seneste år haft omkring ti sager, som er slået positive ud som følge af dynepo eller epo-lignende stoffer, men man har ikke angivet dem, fordi positiv-kriterierne, som er indført af anti-dopingagenturet, ikke har indarbejdet den nye situation på det farmakologisk marked, siger præsidenten for det franske antidopingagentur, Pierre Bordry.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk