Officielt: Bjarne Riis vender tilbage til cykelsportens superliga

Han skal være sportslig ansvarlig på World Tour-holdet Team NTT, som indgår samarbejde med Virtu Cycling.

Bjarne Riis er tilbage, hvor han selv mener, at han hører hjemme.

Når cykelsæsonen 2020 snart ruller afsted, bliver danskeren sportslig ansvarlig for World Tour-holdet Team NTT (tidligere Dimension Data), som blandt andre har Michael Valgren og Andreas Stokbro på lønningslisten.

Det fortæller Bjarne Riis onsdag på et pressemøde på Hotel D'Angleterre i København, hvor også den danske rigmand Lars Seier Christensen er til stede. De to ejer sammen med Brøndby-direktøren Jan Bech Andersen cykelprojektet Virtu Cycling. Bjarne Riis og Virtu Cycling køber sig ind i et samarbejde med Team NTT.

- Jeg glæder mig til at trække i arbejdstøjet, arbejde med staff og ryttere. I morgen tager jeg til Spanien på den første træningslejr i år.

- Vi har mulighederne for at skabe et af verdens bedste cykelhold. Det kræver stor tålmodighed og hårdt arbejde for alle involverede. Det er en opgave, der motiverer mig helt vildt.

- Vi er et hold, der er født i Afrika, men skabt for verden. Et internationalt hold med mange nationaliteter. Vi vil arbejde stenhårdt på at bygge et superhold i absolut verdensklasse, siger Bjarne Riis på pressemødet.

Er dopingspøgelset væk?

Han får den officielle titel "team manager" og får dermed det overordnede ansvar for hele den sportslige sektor på holdet.

Danskerne Lars Michaelsen og Lars Bak er ansat som sportsdirektører på Team NTT.

pressemødet blev Bjarne Riis også spurgt til de kritiske røster, som ser skævt til, at en tidligere dopingsynder har det sportslige ansvar på et cykelhold.

- Jeg forstår godt, hvad folk tænker. Jeg vil ikke sige, at der er den store forskel ved at være på et større eller et mindre hold. Jeg er jo stadig den samme person.

- Jeg har sagt undskyld, og det gør jeg gerne igen, hvis det er nødvendigt (for brugen af doping som aktiv, red.). Dem, der kender mig, ved, hvad jeg står for, og de ved, hvad min holdning er. At jeg ikke kommer til at please alle; det er jeg godt klar over, men det er ikke noget, jeg kan gøre noget ved, siger Bjarne Riis.

Det er første gang siden 2015, at Bjarne Riis er i spidsen for et World Tour-hold.

Virtu Cycling og Team NTT har underskrevet et såkaldt "letter of intent", som betyder, at førstnævnte inden længe køber en tredjedel af aktierne i NTT-holdet.