Ole Ritters 43 år gamle rekord er slået

Den danske enkeltstartsmester Martin Toft tilbagelagde lørdag 52,114 kilometer på en time og slår Ole Ritters rekord fra 1974.

De danske landevejsryttere hepper på verdensrekordkøreren Ole Ritter under OL i Mexico 1973. (Foto: MOGENS LADEGAARD © Scanpix)

Den danske cykelrytter Martin Toft overtog lørdag en mere end 40 år gammel dansk rekord fra cykellegenden Ole Ritter.

Martin Toft slog nemlig Ritters timerekord, da han lørdag tilbagelagde 52,114 kilometer på en time på cykelbanen i Ballerup.

Dermed slår han Ole Ritters danske rekord fra 1974, som blev sat i Mexico og lød på 48,879 kilometer.

- Det var selvfølgelig hårdt, men også som forventet. Efter 15-20 minutter begyndte det at nive lidt, og jeg måtte bare fokusere på at holde mit tempo, indtil jeg kunne overskue det, siger Martin Toft i en pressemeddelelse.

Han afviser ikke, at han kan forbedre rekorden yderligere på et senere tidspunkt.

- Det tror jeg på, og der er nogle områder, som jeg kan optimere, lyder det.

Timerekorden er historisk set en af de mest prestigefyldte rekorder i cykelsporten, og en række store navne har i årenes løb forsøgt sig i disciplinen.

Flere forsøg på at slå timerekorden

Den britiske cykelprofil Bradley Wiggins, der i 2016 trak sig tilbage fra cykling, er indehaver af verdensrekorden. Den lyder på 54,526 kilometer.

De seneste år har et stigende antal ryttere forsøgt at slå timerekorden.

Det er sket, fordi Det Internationale Cykelforbund (UCI) tilbage i 2014 slækkede på reglerne for, hvilket udstyr der må benyttes til rekordforsøget.

Martin Toft, der nu er indehaver af den danske rekord, er forsvarende dansk mester i enkeltstart og kører for cykelholdet BHS-Almeborg Bornholm.

Lørdagens rekord blev sat i forbindelse med det københavnske seksdagesløb, der i disse dage bliver afviklet i Ballerup Super Arena.

/ritzau/

Facebook
Twitter