Overblik: De største dopingskandaler gennem tiderne

Lance Armstrong har nu erkendt et misbrug af blandt andet epo. Her er nogle andre skandaler i cykelsporten.

Lance Armstrong har nu erkendt et misbrug af blandt andet epo. Her er nogle andre skandaler i cykelsporten.

* 2013: Lance Armstrong indrømmer i et interview med Oprah Winfrey, at han under alle sine syv Tour de France-sejre fra 1999-2005 har taget flere forskellige former for doping. Misbruget stoppede i 2005, påstår han.

* 2007: Bjarne Riis erkender, at han har benyttet sig af præstationsfremmende stoffer i forbindelse med sin Tour de France-sejr i 1996.

* 2007: Alexandre Vinokourov bliver afsløret i at benytte sig af bloddoping, da han afleverer en positiv prøve.

* 2007: Danske Michael Rasmussen bliver frataget den gule førertrøje i Tour de France og smidt ud af løbet, fordi han angiveligt har løjet om, hvor han var under træningen til cykelløbet.

* 2006: Amerikaneren Floyd Landis bliver efter sin Tour de France-sejr testet positiv for brug af testosteron og fratages sin titel.

* 2006: Operacion Puerto: Kodenavnet for en spansk dopingskandale, der tog udgangspunkt i den berygtede dopinglæge Eufemiano Fuentes. Et stor del af toprytterne på det tidspunkt var involveret i skandalen - blandt andre Jan Ullrich og Ivan Basso.

* 1998: Hele Festina-holdet bliver smidt ud af Tour de France efter afsløringer af systematisk og omfattende dopingmisbrug. Stjerner som blandt andre Richard Virenque og Alex Zülle må forlade løbet.

* 1967: Den britiske cykelrytter Tom Simpson falder om og dør under Tour de France på grund af amfetamin- og alkoholmisbrug.

/ritzau/NTB