’Overraskende’ og ’sensationel’: Udenlandske medier hylder Mads Pedersens VM-guld

- Mads Pedersen fra Danmark tog den sensationelle VM-titel uden at blinke, lyder det blandt andet i tyske Die Welt.

Mads Pedersen jubler over, at han er blevet verdensmester. (Foto: Ben Stansall © Scanpix)

Mads Pedersen skrev søndag dansk cykelhistorie, da han vandt VM-guld i eliteherrernes linjeløb.

Det skabte selvsagt kæmpe jubel i Danmark, da den 23-årige cykelrytter krydsede stregen som første mand og efterfølgende kunne iklæde sig den ikoniske, regnbuefarvede verdensmestertrikot.

På målstregen kunne Pedersen kigge tilbage og konstatere, at han havde slået store navne som italienske Matteo Trentin, schweizeren Stefan Küng og Mathieu van der Poel fra Holland.

At en rytter, som på forhånd slet ikke var nævnt som en af kandidaterne til titlen, formåede at gøre det, er naturligvis ikke gået ubemærket hen i resten af verden.

0:00

Her er, hvad de internationale medier skriver om Mads Pedersens VM-guld:

Storbritannien

- Mads Pedersen sikrede en ckoksejr i forfærdelige forhold ved VM og blev den første dansker til at vinde VM i linjeløb, skriver BBC.

Norge

- Mads Pedersen vandt sensationelt herrernes linjeløb ved cykel-VM, skriver mediet under overskriften 'Dansk choksejr ved cykel-VM', TV 2 Norge.

Mads Pedersen på podiet sammen med sølvvinderen Matteo Tentin fra Italien og bronzevinderen Stefan Küng fra Schweiz. (Foto: Ben Stansall © Scanpix)

Frankrig

Franske L'Equipe hylder Mads Pedersens overraskende VM-guld.

- Danmarks Mads Pedersen skabte sensationen ved at vinde VM i Yorkshires voldsomme nedbør, skriver L'Equipe.

- Denne søndag var han kun en outsider blandt de undertippede, alligevel greb danskeren chancen fra cirka 40 kilometer til mål, spillede sine kort til perfektion, indtil den smukt udførte spurt, hvor han vandt foran sine udbrudskollegaer italienske Matteo Trentin og schweiziske Stefan Küng.

Italien

- Den 30-årig italiener (Matteo Trentin, red.) formåede ikke at fuldføre mesterstykket og bukkede under for danske Mads Pedersen, står der på den italienske sportsavis Gazzetta dello Sports hjemmeside.

Spanien

- 23-årige Mads Pedersen har ikke den største erfaring, men han var den klogeste og stærkeste under under ekstreme forhold, AS.

Mads Pedersen omfavnes af landsmanden Michael Valgren. (Foto: Ben Stansall © Scanpix)

Tyskland

- Mads Pedersen fra Danmark tog den sensationelle VM-titel uden at blinke, lyder det i Die Welt.

Irland

Den danske cykelrytter Mads Pedersen chokerede cykelverdenen, da han vandt VM i Harrogate. Den 23-årige rytter startede som outsider, men på en dag med drivvåde og kolde vejrforhold var han stærkeste til sidst, skriver Irish Times.

Mads Pedersen blev omringet af fotografer efter sit VM-guld. (Foto: Ben Stansall © Scanpix)

Australien

- Den 23-årige var ikke blandt forhåndsfavoritterne, men han greb chancen til at tage en betagende sejr, mens store navne faldt undervejs, skriver The Sydney Morning Herald.

Se hvad 'The Sydney Morning Herald' skriver om Mads Pedersens VM-guld.
Facebook
Twitter