Overrasket vinder-Langvad: Havde bare håbet på top-ti

Mountainbike-verdensmester Annika Langvad havde slet ikke regnet med at kunne vinde World Cup-løbet i Tjekkiet.

Verdensmester Annika Langvad er overrasket over sin sejr i årets første World Cup-løb. (Foto: Christian Petersen © 2016 Getty Images)

Den danske verdensmester i mountainbike, Annika Langvad, har travlt med sit tandlægestudie for tiden. Foråret har hun brugt begravet i bøgerne på studiet, der ligesom så mange andre studier bevæger sig ind i eksamenssæsonen.

Travlheden på læsesalen ændrer dog ikke på, at 33-årige Annika Langvad lørdag skulle køre sæsonens første World Cup-løb i den tjekkiske by Nove Mesto – samme sted som hun sidste år vandt VM og retten til den regnbuefarvede trøje, hun bar lørdag.

Annika Langvad overraskede alt og alle – og ikke mindst sig selv – da hun vandt lørdagens sæsondebut i World Cup’en. Danskeren havde nemlig slet ikke planlagt at ramme topformen så tidligt i sæsonen.

- Jeg havde langt fra regnet med at tage sejren i dag (lørdag, red.). Jeg havde stille forhåbninger om, at hvis det gik rigtig godt, kunne jeg måske køre mig i top-ti eller måske top-fem, hvis det gik rigtig, rigtig godt. Men på ingen måde havde jeg regnet med at tage sejren så komfortabelt, som jeg gjorde. Det var en rigtig dejlig overraskelse, siger Annika Langvad til DR.

Planen at peake til VM

Med sejren i bagagen vender Annika Langvad igen blikket mod studiet, inden næste World Cup-afdeling skal køres i næste weekend. Planen for sæsonen er dog fortsat toppe senere på året, når fokus igen kan vendes helt og holdent på cykelsporten.

- Det giver helt vildt meget blod på tanden for resten af sæsonen, ingen tvivl om det, også fordi jeg føler, at mit hoved og jeg har været meget på skolen siden september. Jeg glæder mig helt vildt meget til at få det afsluttet og mentalt lave koblingen over til at være fuldtidscykelrytter igen, siger hun.

- Jeg har slet ikke tænkt sæsonen til ende endnu. Jeg har delt den op i små bidder og i første omgang fokuseret på at få studiet færdig. Det har mere været noget med at klemme de her World Cup-løb ind mellem det hele. Det er svært at sige med de store målsætninger, men det har hele tiden været min plan ikke at være i topform lige nu, men at peake lidt senere og måske have mere energi til hele sæsonen i sidste ende. Der har vi jo VM i september, og det kun selvfølgelig være fedt at køre rigtig godt der også, siger Annika Langvad.

I første omgang kommer Langvad dog ikke uden om World Cup-løbet i den tyske by Albstadt i næste weekend. Der får hun igen muligheden for at vise regnbuestriberne frem, og med resultatet i Nove Mesto har hun bevist, at hun bærer dem flot.

Facebook
Twitter