Par nummer syv sat til vægs af landsmand i Ballerup

Marc Hester fører seksdagesløbet i Ballerup. Par nummer syv er på tredjepladsen.

Seksdagesløbet i Ballerup blev skudt i gang torsdag aften (Foto: Lars Rønbøg © Scanpix)

Den danske cykelrytter Marc Hester fører seksdagesløbet i Ballerup med sin belgiske makker Jasper De Buyst efter torsdagens jagter.

Seksdagesløbet begyndte torsdag aften, og Marc Hester og belgieren er på omgangshøjde med det tyske par Leif Lampater og Robert Kalz, mens par nummer syv i dannebrogstrøjerne, Alex Rasmussen og Michael Mørkøv er nummer tre, en omgang efter.

Lillebror-Mørkøv også med fremme

Yderligere to par, blandt dem Michael Mørkøvs lillebror Jesper Mørkøv med schweizeren Christian Grasmann, er på omgangshøjde med par nummer syv, mens alle andre par er kørt mindst seks omgange bagud efter en hård åbningsjagt over 75 minutter.

Marc Hester vandt seksdagesløbet i 2012 med belgieren Iljo Keisse. Med den kun 21-årige Jasper De Buyst har han fået en makker, som også kan være med til at bringe ham til sejr.

Belgieren, som er holdkammerat med Lars Bak på landevejsholdet Lotto-Soudal, så i den lange åbningsjagt ud til at være feltets måske stærkeste rytter, og Marc Hester kørte også stærkt.

Også foran på point

Hester/De Buyst og tyskerne Lampater/Kalz har også allerede skilt sig ud på point. Mens Hester og hans makker har 56 point, har tyskerne 54. Alex Rasmussen og Michael Mørkøv scorer som regel mange point, men par nummer syv høstede kun 38 point på førstedagen.

Seksdagesløbet slutter sent tirsdag aften.

/ritzau/