Liniger: Grund til at glæde sig til Post Danmark Rundt

Jubilæumsudgaven af Post Danmark Rundt bliver en seværdig folkefest, vurderer DR Sportens cykelkommentator Henrik Liniger.

Norske Edvald Boasson Hagen er blandt favoritterne til at vinde Post Danmark Rundt 2015. (Foto: Eric Feferberg © Scanpix)

Indrømmet, jeg er måske ikke helt upartisk: Jeg holder af cykelløb, jeg holder af Danmark og jeg er stolt af, at vi her på DR i år sender løbet direkte på TV. Men nu siger jeg det alligevel: Der er grund til at glæde sig til Post Danmark Rundt.

Danmarks store publikumstræffer af en sportsbegivenhed plejer at være en folkefest, og jeg ser ingen grund til, at det skulle blive anderledes i år. Dog er der naturligvis et par punkter, hvor vi må vente at se, om løbet lever op til mine forventninger.

Sidste år var jeg kritisk overfor den vanetænkning i valg af rute, som jeg stadig mener, løbet er præget af. Ruten på denne 25 års jubilæumsudgave er mildt sagt ikke nyskabende, men følger det mønster, som vi kender fra de mange år på landevejene.

Dog mener jeg, at der er et par ting, som gør ruten mere interessant end i fjor. 2. etapes længde på 235 kilometer vil udmatte en stor del af feltet, og så kommer den imponerende 3. etape til at vise, om danske højdemeter virkelig kan gøre en forskel.

Ved at lægge både start og mål i Vejle får man udnyttet stort set alle de stigninger, der findes omkring byen. Det betyder at kun de bedste bakkeben må forventes at sidde med i finalen på Kiddesvej.

Feltet er fornuftigt

Hvad gælder startlisten er det nogenlunde som forventet. Der mangler måske lige 1-2 store udenlandske stjerner – en Mark Cavendish eller André Greipel, for eksempel – men det er desværre, hvad man kan må regne med. Stjernerne kastes ikke i grams i en tætpakket løbskalender.

Post Danmark Rundt ligger lige efter Tour de France og er i direkte konkurrence med World Tour-løbet Polen Rundt, der også køres i denne uge.

Heldigvis er det lykkedes arrangørerne at få mange stærke danske ryttere til start. De tre Tour-deltagere Fuglsang, Bak og Valgren kommer til at kaste stjerneglans over løbet, og at syv Tour de France-deltagende hold stiller op er også godkendt.

Arrangørerne må dog håbe på, at de danske hold leverer varen. Forventningerne er store til Team CULT Energy, som skal skabe resultater i jagten på overlevelse, men også et par af kontinentalholdene må forventes at vise sig flot frem i deres største løb i sæsonen.

Endelig er Magnus Cort en joker på Team Post Danmark, som med ham kan komme til at være med i flere etapefinaler.

Alt i alt er der grund til at glæde sig til Post Danmark Runde 2015. Vi ses forhåbentlig - både på skærmen og på landevejen!