Norsk cykelstjerne kører Post Danmark Rundt

MTN-Qhubeka tager stjernerytteren Edvald Boasson Hagen med til Post Danmark Rundt i august.

Edvald Boasson Hagen kommer til Danmark og kører Post Danmark Rundt. (Foto: KIM LUDBROOK © Scanpix)

Det sydafrikanske cykelhold MTN-Qhubeka tager sin norske stjernerytter Edvald Boasson Hagen med, når Post Danmark Rundt bliver kørt i begyndelsen af august.

Det oplyser Danmarks Cykle Union (DCU) i en pressemeddelelse.

Nordmanden blev i 2012 nummer to ved VM i landevejscykling, mens han til gengæld har vundet to etaper i Tour de France og enkelt i Giro d'Italia i løbet af karrieren.

Inden Tour de France vandt Edvald Boasson Hagen både det norske mesterskab i landevejscykling og enkeltstart.

Stærke holdkammerater

I Post Danmark Rundt får nordmanden blandt andre selskab af Gerald Ciolek, der vandt klassikeren Milano-Sanremo i 2013 og blev U23-verdensmester i 2006, samt sprinteren Theo Bos.

- Det er virkelig et stærkt og spændende team, som, jeg er overbevist om, kommer til at spille en stor rolle i årets Post Danmark Rundt. Både Theo Bos, Boasson Hagen og Ciolek er rigtig gode bud på etapevindere, siger løbsdirektør Jesper Worre.

I øjeblikket deltager MTN-Qhubeka som det første afrikanske hold nogensinde i Tour de France, og det er med stor succes.

På løbets 14. etape, der passende for holdet blev kørt på Mandela Day, vandt Stephen Cummings, mens holdkammeraten Daniel Teklehaimanot fra Eritrea fik flere dage i den prikkede bjergtrøje tidligt i Touren.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter