OPTAKT 2. etape af Post Danmark Rundt

Etapen mod Aarhus kan blive mindst lige så spændende åbningen på årets Post Danmark Rundt.

Første etape af Post Danmark Rundt blev særdeles underholdende. Det kan 2. etape meget vel også blive. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Efter en begivenhedsrig 1. etape, som ikke endte i den forventede massespurt, er der lagt op til en ny uforudsigelig dag på 2. etape af Post Danmark Rundt. Aarhus har nemlig lagt asfalt til lidt af hvert de 16 gange løbet har haft etapemål i Danmarks næststørste by. Massespurt, imponerende soloridt og et udbrud der holder hele vejen – Aarhus kan byde på det hele.

Det bliver især etapens længde, der kommer til at byde mange ryttere trods. Hele 235 kilometer er 2. etape på, og læg dertil, at der også er omkring 2000 højdemeter at køre undervejs. Så har man en cocktail, som giver en hård dag på vejene.

Ringkøbing besøges igen

Allerede i går var feltet forbi Ringkøbing undervejs på 1. etape, og i dag er den vestjyske fjordby så udgangspunktet for turen tværs over Jylland. Det er 15 år siden, at Ringkøbing sidst var etapevært, og dengang gik turen nordpå mod Viborg. I år sættes vejen sydover, og allerede på strækningen langs Ringkøbing Fjord vil sidevind kunne skabe grobund for udbrud.

Fra Skjern sættes kursen for alvor mod øst og via Brande og Nørre Snede nærmer rytterne sig det kuperede østjyske landskab. Og det er da også på etapens anden halvdel, at bakkepointene skal uddeles med hele fire spurter, en af dem på rutens ”tag”, Yding Skovhøj.

Aarhus angribes ad små veje fra syd inden den velkendte rundstrækning med Marselisborg Slot som midtpunkt. De sidste 18 kilometer køres som gadeløb i det sydlige Aarhus inden målet ved Tangkrogen, hvor Astanas italienske sprinter Andrea Guardini sejrede i fjor.

Linigers tip:

På en uforudsigelig etape er det sin sag at gætte på en vinder. Men mit bud bliver Lars Petter Nordhaug. Sky-nordmanden virkede faktisk OK kørende på 1. etape, men kom lige præcis ikke med i den afgørende gruppe. De tabte 49 sekunder skal formindskes, og det kan ske med en sejr i Aarhus.

FacebookTwitter