Post Danmark Rundt: Fem favoritter i feltet

I dag starter cykelløbet Post Danmark Rundt. DR Sportens cykelkommentator Henrik Liniger giver sine bud på fem favoritter i løbet.

Lars Bak er blandt favoritter i Post Danmark Rundt, mener DR's cykelkommentator Henrik Liniger. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Den vestjyske by Struer lægger i dag asfalt til 1. etape, når det årlige Post Danmark Rundt triller ud på de første kilometer.

Som altid er Post Danmark Rundt et meget åbent løb, hvor flere har mulighed for at løbe med sejren på Frederiksberg. De afgørende etaper ser ud til at blive bakkestrækningen omkring Vejle på 3. etape og enkeltstarten i Helsingør fredag aften.

Til en favorit skal vi med andre ord finde en rytter, der kan sidde med over stigningerne og køre en fornuftig enkeltstart, og som har et stærkt hold omkring sig. Her er et par gode bud:

Christopher Juul Jensen, Danmark, Team Tinkoff-Saxo

Christopher Juul Jensen er blevet udnævnt til kaptajn på Tinkoff-Saxo, men med stærke ryttere som Michael Valgren, Matti Breschel og Michael Mørkøv på holdet kommer han til at kæmpe hårdt for sin position. Som dansk mester i enkeltstart bør han dog have evnerne til at skabe det nødvendige topresultat i Helsingør.

Lars Bak, Danmark, Lotto-Soudal

Han vil så gerne, Lars Bak, og efter to andenpladser i træk er det vel nu eller aldrig, hvis drømmen om at vinde Post Danmark Rundt skal gå i opfyldelse. Han har netop kørt et imponerende Tour de France, og ikke mindst hans kørsel i alperne viste, at han vil være i stand til at sidde med – og måske tage tid – på etapen i Vejle. Skal han hente sejren, kræver det dog, at han får gravet al fordums enkeltstartsstyrke frem fredag aften.

Edvald Boasson Hagen, Norge, MTN-Qhubeka

Edvald Boasson Hagen (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Et af feltets absolutte stjernenavne, og en rytter, som efter et skuffende Tour de France må være opsat på at skabe et topresultat. Med et stærkt hold omkring sig bør det også være muligt, men hvor god han egentlig er lige nu, er et åbent spørgsmål. Vi ved dog, at han er i stand til at vinde cykelløb, og som norsk enkeltstartsmester er han også godt hjemme i den disciplin.

Linus Gerdemann, Tyskland, CULT Energy

​Det kan ende som en stor redningsaktion for det økonomisk trængte hold, hvis de kan præstere et topresultat i Danmark i denne uge. Og manden, der skal skaffe det, bliver efter al sandsynlighed Linus Gerdemann. Han viste i juni med sin sejr i Luxembourg Rundt, at han mestrer de små etapeløb, men faktisk var hans prolog i det løb ikke imponerende, og han er nødt til at præstere bedre på enkeltstarten her, hvis han skal kæmpe med i toppen.

Lars Petter Nordhaug, Norge, Team Sky

Glem alt om Froome, Porte og Thomas. I Danmark er det Lars Petter Nordhaug, der skal sørge for succes til storholdet Team Sky. I maj vandt nordmanden Tour of Yorkshire over tre etaper, så han har værktøjerne til at sejre i de mindre etapeløb. Hans enkeltstarter i år har dog ikke været imponerende, og han er måske nødt til at tænke i at stjæle bonussekunder undervejs, hvis han skal helt til tops i Danmark.

Du kan følge alle etaper af Post Danmark Rundt live pådr.dk/sporten/cykling/postdanmarkrundt