18-årige Julius var tæt på choksejr på Kiddesvej: ’Kunne være et skridt mod professionel kontrakt’

Selvom Julius Johansen er den yngste deltager i PostNord Danmark Rundt, så holdt han sig ikke tilbage på torsdagens kongeetape.

Julius Johansen er regerende juniorverdensmester og et af dansk cyklings største håb, og i dag beviste han i PostNord Danmark Rundt, at der er god grund til at holde fast i forventningerne.

Team ColoQuick-rytteren gik nemlig i angreb på næstsidste omgang med amerikaneren Robin Carpenter, og selvom de færreste gav forsøget nogle chancer til at holde til mål, så endte det med at være meget tæt på. Faktisk rigtig tæt på.

- Jeg gik efter sejren. Jeg troede på det, da vi var oppe og vende med godt en kilometer til mål, men man kan godt se, at jeg mangler lidt erfaring og rutine i det her løb, forklarer Julius Johansen.

De to ryttere var oppe på et forspring med mere end et halvt minut, og selvom der var røget nogle sekunder af hullet til favoritterne, så var muligheden der. Julius Johansen satsede derfor alt lige før.

- Jeg dummer mig egentlig super meget nede i bunden af Kiddesvej. Jeg prøver at rykke lige inden, men jeg får alt for meget fart på i svinget, og jeg ender med at stå helt stille, fordi jeg bare må klodse bremsen for ikke at vælte, siger det unge stortalent.

- Men det var ikke det, der gjorde den store forskel. Vi var blevet hentet lige meget hvad. Det er måske et par sekunder. Jeg håbede på, at det kunne lade sig gøre og drømte om det. Det kunne have været suverænt det største i min karriere og et skridt mod en professionel kontrakt, forklarer Julius Johansen.

Etapen gik langt over forventning for den kun 18-årige rytter, der var på træningslejr med Quick Step-Floors i januar i år. Han fik tilmed ungdomstrøjen ud af sit forsøg, da han endte med at blive nummer fire på etapen. Nu vil han forsøge at forsvare den.

- Det er helt fantastisk. Det var det, jeg drømte om inden løbet. Nu vil jeg gøre alt, hvad jeg kan for at holde den. Det bliver selvfølgelig svært mod rigtig gode ryttere. Min enkeltstart har ikke været super god i år, og det bliver vigtigt, hvis jeg vil holde trøjen, siger Julius Johansen.

Der mangler tre etaper af PostNord Danmark Rundt, som slutter på søndag på Frederiksberg. Alle etaper kan ses i fuld længde på DR1.

Facebook
Twitter