Cykelrytter tager kæmpe skridt opad: ’En ambition og drøm, der går i opfyldelse’

Alexander Kamp skifter til World Tour-holdet Trek-Segafredo.

Alexander Kamp tager skridtet ind på den helt store scene med skiftet til Trek-Segafredo (Foto: NTB Scanpix © Scanpix)

Så kom det længe ventede skridt for cykelrytteren Alexander Kamp endelig. I maj fortalte danskeren til Ekstra Bladet, at han kom til at køre World Tour næste år.

Nu er den spådom en realitet – fra næste år kører Alexander Kamp på den største scene for Trek-Segafredo. Her har han fået en kontrakt, der gælder i to år, og det er et vigtigt skridt opad for Kamp.

- Det er noget, jeg har stræbt efter i rigtig mange år, og det betyder meget for min karriere. Det er en ambition og drøm, der går i opfyldelse, og så er det et skridt i den rigtige retning i min videre udvikling som cykelrytter. Jeg er ovenud lykkelig, siger han.

For den tidligere danske mester betyder skiftet, at han kan komme med til Tour de France, Giro d’Italia og Vuelta a España og generelt kan komme til at køre større løb end tidligere. Han kan komme til at prøve sig af på den store scene, ifølge ham selv.

Har ladet benene tale

At skiftet sker fra årsskiftet, er ikke tilfældigt for den håbefulde dansker. Pladsen på sit snart tidligere hold Riwal Readynez har givet adgang til flere af de større løb, og det har samtidig kulmineret med flotte resultater fra danskeren.

Med en top ti-plads i løbet De Brabantse Pijl, en etapesejr i Tour de Yorkshire og samlet sejr i Circuit des Ardennes har Alexander Kamp vist god stil på landevejene.

- Mine resultater har vist, at jeg har niveauet. Jeg har ladet benene tale, og de har talt sit klare sprog i de vigtige løb i år, og det bliver der lagt mærke til.

Herunder kan du høre, hvad Alexander Kamp selv siger om skiftet til Trek-Segafredo.

Tiden hos Riwal Readynez kigger cykelrytteren tilbage på med positivitet. Med sportsdirektøren Michael Skelde og træneren André Steensen har Alexander Kamp haft et godt hold i ryggen.

- Jeg har været rigtig lykkelig og glad for min tid hos Riwal. Det samarbejde, vi har haft, er gået op i en højere enhed i år, og det har båret frugt.

Vil være med helt fremme

Fremtiden hos Trek-Segafredo har Alexander Kamp store ambitioner for, og han har ikke tænkt sig at hvile på laurbærrene.

- Jeg vil være med helt fremme og ikke bare være en statist. Jeg vil være en vigtig hjælp for spydspidserne på holdet og bidrage med noget godt. Og så vil jeg selvfølgelig gerne jagte nogle personlige succeser i løbet af sæsonen.

De personlige succeser håber danskeren kommer i Ardennerklassikerne - Amstel Gold Race, La Flèche Wallone og Liège-Bastogne-Liège. Med en styrke i kuperet terræn vil han prøve sig selv af i netop disse løb.

- Jeg har længe drømt om at få lov til at køre de løb. Det bliver specielt, for det bliver min debut i løbene, og man skal altid høste noget erfaring, før det hele fungerer 100 procent, men jeg ser virkelig frem til de kommende år.

Kommer for at vinde PostNord Danmark Rundt

Nu skal den snarlige Trek-Segafredo-rytter først forsøge at sejre på dansk jord ved PostNord Danmark Rundt, og også her er ambitionerne store.

- Jeg vil vinde løbet sammenlagt, og jeg har også et opgør med Kiddesvej i Vejle, der skal tages. Dér vil jeg meget gerne vinde en etape, og det skal være i år, siger han med henvisning til etapen på den ikoniske bakke i Vejle, hvor han tre gange tidligere har kørt sig blandt de tre bedste.

Og det danske løb er heller ikke bare endnu et løb i rækken for Alexander Kamp.

- Danmark Rundt er et cykelløb, som jeg glæder mig til at køre hvert eneste år. Det bliver ikke større for en dansk rytter, slår han fast.

Første etape PostNord Danmark Rundt køres onsdag og kan ses direkte på DR1.

Facebook
Twitter