Dagens danske rundtur: En flyvende hollænder sejrede på en etape, der var skrevet på forhånd

Flere danskere imponerede DR Sportens cykelekspert, Brian Nygaard.

20-årige Olav Kooij sprintede sig i førertrøjen på 1. etape, (Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix)

De store sprinterhold slikkede sig om munden, da de så ruten på 1. etape af PostNord Danmark Rundt.

Med flade veje fra Allerød til Køge var der lagt op til en massespurt, og det var, hvad vi fik.

Sejren gik dog en smule overraskende til den kun 20-årige Olav Kooij, der tog fusen på de mere rutinerede sprintere.

Bortset fra vinderen kunne etapens gang nærmest være skrevet på på forhånd, mener DR Sportens cykelekspert, Brian Nygaard.

Her kan du læse hans overblik over tirsdagens 1. etape.

Den næste store sprinter viste prøver på talentet

(Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix)

Brian Nygaard var aldrig rigtig i tvivl om, hvordan dagens etape ville forløbe. Ruten var nemlig skræddersyet til sprinterne.

- Det er forventeligt med flat terræn og ingen vind. Mange hold var interesseret i en massespurt, og det fik de. Man kunne næsten have skrevet manuskriptet på forhånd, siger eksperten.

Etapesejren gik til hollandske Olav Kooij fra Team Jumbo-Visma. Nummer to blev belgiske Jasper Philipsen, som vandt Tour de France-etapen med mål på Champs-Élysées - en af største og vigtigste etaper for sprintere.

Alligevel var Brian Nygaard ikke overrasket, da den 20-årige Kooij sprintede fra kollegaen fra Team Alpecin.

- Det var de to største favoritter. Men når man kigger på Kooijs sæson, så kan man ikke tillade sig at være skuffet over Philipsen. Kooij tog også en etapesejr i Polen Rundt. Han er den næste store sprinter, og ham kommer vi til at se masser til.

- Det var også tydeligt at se på den måde, Jumbo-Visma kørte på, at de troede på, at han kunne vinde etapen.

Danskerne tog initiativet fra start

Rasmus Bøgh Wallin på podiet. (Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix)

Bedste danske resultat på dagens etape stod Magnus Cort for. I en relativ usynlig præstation sprintede danskeren sig til en fjerdeplads.

Det er dog ikke den danske EF Education-rytter, som Brian Nygaard vil fremhæve blandt danskerne.

- Alle danskerne, der ramte udbruddet, gjorde det rigtig godt. Det var virkelig målrettet. Jeg var ret imponeret over Restaurant Suri - Carl Ras, der fik to ryttere med i udbruddet. Det gjorde en stor forskel i forhold til, hvad de kunne få ud af etapen. Stor ros for initiativet, fortæller cykeleksperten.

Det danske kontinental-hold fik udover opmærksomheden også bakketrøjen med fra dagens etape. Rasmus Bøgh Wallin vandt tirsdagens to indlagte bakkespurter.

- Han er den stærkeste rytter i Danmark blandt kontinental-holdene, og han har tydeligvis ramt formen. Han fik det maksimale ud af det i dag. De er et lille hold og har haft Danmark Rundt som det store mål, så det er flot, at de fik bakketrøjen ud af det, siger Brian Nygaard.

Det kan også ses på den samlede stilling, at udbryderne scorede nogle bonussekunder på de indlagte spurter.

Der skal grovsorteres i klassementet

Brian Nygaard har waliseren Geraint Thomas blandt favoritterne til sejren på 2. etape. (Foto: GONZALO FUENTES/REUTERS/RITZAU SCANPIX)

Onsdag venter der rytterne en enkeltstart i den kortere ende. 12 kilometer rundt i Assens og omegn skal skille fårene fra bukkene i klassementet.

- Den bliver meget afgørende. Den skal grovsortere i kandidaterne til podiet og give en indikation af, hvem vi skal regne med i den samlede stilling. Taber du et halvt minut på enkelstarten, er du ude af spillet.

Derfor er det også typer som Geraint Thomas, der blev nummer tre i årets Tour de France, som vi skal regne med blandt favoritterne til etapesejren.

- Mange sætter spørgsmålstegn ved Tour-rytterne på grund af deres usikre form, men jeg tror, at enkeltstarten er så kort, at Geraint Thomas banker til den.

- Jeg tror også, at Skjelmose kan få et godt resultat, så han kan sigte efter podiet. Det samme tror jeg med Magnus Cort. Jeg vil også nævne Christophe Laporte som et bud på en etapevinder.

2. etape - enkeltstart (Foto: PostNord Danmark Rundt)

Du kan følge 2. etape af PostNord Danmark Rundt fra klokken 14.35 på DR 1.