Dagens danske rundtur: Fårene blev skilt fra bukkene på enkeltstarten i Assens

DR Sportens cykelekspert, Brian Nygaard, giver overblikket efter dagens Danmark Rundt-etape.

Magnus Sheffield vandt onsdagens enkeltstart med tre sekunder ned til nummer to. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

Der blev luget ud på onsdagens enkeltstart i PostNord Danmark Rundt.

De, der vil blande sig i det samlede klassement, gjorde netop det på de 12,2 kilometer i og omkring Assens.

Bedst af alle var den 20-årige amerikaner Magnus Sheffield, der vandt med tre sekunder ned til den 21-årige dansker Mattias Skjelmose.

De to unge ryttere fik selskab af de øvrige forhåndsfavoritter, der også var at finde i den sjove ende på enkeltstarten. Der er lagt op til nogle fede resterende etaper.

Herunder giver DR Sportens ekspertkommentator under PostNord Danmark Rundt, Brian Nygaard, et overblik efter tirsdagens 1. etape.

Fænomen fik skovlen under dansker

Magnus Sheffield sidder nu på både førertrøjen, pointtrøjen og ungdomstrøjen i PostNord Danmark Rundt.

Det var ikke nogen overraskelse for DR Sportens ekspertkommentator, at det var den unge amerikaner, der løb med sejren på onsdagens enkeltstart.

- Magnus Sheffield er et kæmpetalent, et fænomen og har sat nogle verdensrekorder på banen, som næsten ikke er til at forstå, siger Brian Nygaard.

Når det er sagt, er Brian Nygaard glad for, at afstanden i klassementet ikke er større, end den er efter dagens etape, der havde den helt rigtige længde.

- Det var en virkelig fed enkelstart med tilpas drama, og så var den heller ikke mere afgørende, end at cykelløbet stadig er relativt åbent, siger Brian Nygaard.

Tre sekunder skiller Magnus Sheffield fra danske Mattias Skjelmose i klassementet, der ligeledes har tre sekunder ned til Christophe Laporte på tredjepladsen.

- Vi har fået sorteret ud i favoritrækken og fået bekræftet, at Skjelmose er en af favoritterne til at vinde det her cykelløb.

En flot dansk dag på cyklen

Der var store forventninger til Mattias Skjelmose på dagens enkeltstart. Og dem levede han op til. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

Der var rigelig grund til at vifte med flaget for de danskere, der var taget til det vestlige Fyn for at se cykelløb.

- Publikum fik noget at glæde sig over, og de fik syn for sagen, at danskerne godt kan blande sig i verdenseliten med 5 danskere i top 10 og 7 i top 12, siger Brian Nygaard.

Søren Kragh kørte blandt andet samme tid som den tidligere Tour de France-vinder Geraint Thomas, 15 sekunder efter den amerikanske etapevinder.

- Det var godt at se Søren Kragh tilbage på et niveau, der tyder på, at han kommer til at få et godt efterår og kan spille en rolle i PostNord Danmark Rundt.

- Det har ikke været en nem sæson for ham, og han har skullet justere sine mål. Det her er et rigtig godt sted at starte, og han har gode muligheder for at komme i nærheden af podiet, vurderer Brian Nygaard.

Også Magnus Cort var igen at finde i top 10, da han kørte sig til en sjetteplads på enkeltstarten.

Ikke optimale Cort på hånden

Magnus Cort kan ikke vente til lørdagens sidste etape med at sætte kniven ind, vurderer Brian Nygaard. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

Torsdag venter løbets længste etape, når rytterne skal køre 239 kilometer fra Otterup til Herning.

Og her kan Magnus Cort allerede være tvunget til at skulle ud over stepperne, da han nu er 20 sekunder efter i klassementet.

- 20 sekunder er relativt meget i den her type cykelløb. Han skal ud og finde nogle sekunder, for jeg har ikke fantasi til at forestille mig et scenarie, hvor han kan slå nogle af dem, der ligger foran ham, med 20 sekunder på etapen til Vejle lørdag.

- Så han skal ud og udnytte, at han er hurtig, siger Brian Nygaard.

Men det er ikke sikkert, at han overhovedet får mulighed for det.

- Ineos vil kontrollere etapen, men jeg tror ikke, at de har noget problem med, at et udbrud muligvis kommer til at holde hele vejen hjem, for så er der nogle bonussekunder, de ikke behøver at bekymre sig om, siger Brian Nygaard.

Første mand over stregen i Herning torsdag får 10 bonussekunder. Dermed vil Magnus Cort kunne halvere afstanden til løbets førende rytter med en etapesejr torsdag.

Men etapens længde og de 18 kilometers grusvej undervejs kan komme til at blive afgørende for både Ineos' mulighed for at kontrollere løbet og Corts mulighed for en etapesejr.

- Det er altså en lang etape, og der er et tilfældighedsmoment i grusstykkerne undervejs, der gør, at feltet vil blive nervøst, og hvor folk kommer til at bruge albuerne for at få den rigtige position, siger Brian Nygaard.

Du kan følge torsdagens etape fra klokken 11.45 på DR1 eller i livebloggen på dr.dk.