DAGENS ETAPE Alt skal afgøres i festlig finale på Frederiksberg

Rytterne skal fra Roskilde til Frederiksberg på sidste etape af PostNord Danmark Rundt.

Der er garanteret cykelløb for alle pengene, når feltet i PostNord Danmark Rundt i dag kører sidste etape.

Med Roskilde Domkirke som kulisse tager rytterne hul på de 165 kilometer fra Midtsjælland til den sidste målstreg i årets løb på Frederiksberg.

Undervejs kommer feltet ud på flere mindre landeveje, når der køres forbi Kornerup, Kattinge og Boserup Skov, inden Roskilde rundes igen, når rytterne suser forbi Vikingeskibsmuseet ved Roskilde Fjord.

På turen væk fra den gamle domkirkeby ind mod København og Frederiksberg Allé kommer feltet ud på både åbent og kuperet terræn, hvor der vil være rigeligt med muligheder for angreb. I alt skal rytterne op over 834 højdemeter.

Sidste etape sluttes af med 10 omgange på Frederiksberg Allé, og der er som altid lagt op til en flot og festlig finale på PostNord Danmark Rundt.

Rytterne skal fragte sig 165 kilometer fra Roskilde til Frederiksberg på femte og sidste etape.

22-årige Niklas Larsen, der på forhånd havde håbet på en placering i top-5, vil med både førertrøjen og ungdomstrøjen unægteligt være en af etapens hovedpersoner, inden rytterne krydser målstregen på Frederiksberg Allé.

- Vi (Team Coloquick, red.) er rigtig klar. Etapen i morgen ser næsten bedre ud for os end fjerde etape. Vi er klar til at forsvare førertrøjen, og hvis de vil køre om bonussekunder, så tager vi dem.

- Nu tør jeg godt sige, at vi går efter sejren, siger en optimitistisk Niklas Larsen til DR Sporten.

Du kan se mere om etapen i videoen øverst i artiklen.

PostNord Danmark Rundt består af fem etaper, der køres fra 21.-25. august og vises direkte på DR1. Du kan se søndagens etape fra klokken 12.15.

Her er profilen for dagens etape, der byder rytterne på 834 højdemeter (grafik: postnorddanmarkrundt.dk).