DAGENS ETAPE Benhård finale kan igen give blodsmag i munden

I dag kører rytterne i PostNord Danmark Rundt fjerde og næstsidste etape fra Korsør til Asnæs Indelukke, der igen byder på en hård finale.

Cykelrytterne i PostNord Danmark Rundt får ikke meget tid til at hvile sig efter gårsdagens hårde kongeetape, for i dag skal rytterne køre 175 hårde kilometer i den vestlige del af Sjælland.

Ruten går fra Korsør til Asnæs Indelukke, hvor der igen venter et stejlt opløb og en rundstrækning, der med stor sandsynlighed kan frembringe blodsmag i rytternes munde.

I løbet af den 13,5 kilometer lange rundstrækning, der skal passeres tre gange, skal feltet smage på flere af Odsherreds hårdeste bakker. Det gælder blandt andet Høve Stræde-bakken og få kilometer efter, den 1,1 kilometer lange målbakke.

Med forventeligt aggressivt og hårdt cykelløb får rytterne rig mulighed for at hente tabt tid og ommøblere klassementet inden sidste etape søndag.

Niklas Larsen, der har erhvervet sig både førertrøjen, ungdomstrøjen og pointtrøjen, forudser også en begivenhedsrig dag i sadlen.

Fjerde og næstsidste etape er på 175,2 kilometer.

- Det er rigtig tæt i klassementet, og der kommer nok til at ske ting og sager igen. Det lægger op til at blive et rigtigt spændende og hårdt cykelløb, siger den 22-årige danske rytter, der desuden glæder sig til at køre gennem sin barndomsby, Slagelse, iført den blå førertrøje.

- Det er en drøm, der går i opfyldelse. Jeg glæder mig helt vildt og håber, der kommer mange ud på vejene og hepper, siger han til DR Sporten.

Vinderen af kongeetapen og nummer to i klassementet, Lasse Norman Hansen, er lige i hælene på Niklas Larsen i klassementet, så han er ikke i tvivl om morgendagens mission.

- Jeg skal ud og jagte førertrøjen, men jeg har også to tæt bagved mig, som jo også jagter den.

- Det bliver en hård dag i morgen, og der er meget at se frem til, siger den danske temporytter.

Du kan se mere om etapen i videoen øverst i artiklen.

PostNord Danmark Rundt består af fem etaper, der køres fra 21.-25. august og vises direkte på DR1. Du kan se lørdagens etape fra klokken 13.10.

Her er ruteprofil for fjerde etape, hvor der er indlagt fire bakkespurter, mens de tre bonusspurter er koncentreret på sidste del af etapen (grafik: postnorddanmarkrundt.dk)