DAGENS ETAPE Notorisk hård afslutning venter rytterne på kongeetapen

I dag skal rytterne i PostNord Danmark Rundt tilbagelægge 200 kilometer fra Holstebro til Vejle.

Fredag skal rytterne i PostNord Danmark Rundt køre den 200 kilometer lange tredje etape, der er bedre kendt som kongeetapen. Ruten fra Holstebro til Vejle byder på 1.452 højdemeter, som primært er at finde sidst på etapen.

Traditionen tro skal den berygtede Kiddesvej forceres på rundstrækningen, inden rytterne kort efter kører over målstregen på Koldingvej. Den er med dens maksimale 21 procent i stigning kendt for at splitte feltet ad.

DR Sportens cykelekspert, Dan Frost, peger på flere danskere, der potentielt kan vinde den hårde etape.

- Etapen passer godt til de danske World Tour-ryttere. Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) ser god ud. Han vandt for nylig en hård etape i Polen Rundt, og han har desuden et godt hold, siger Dan Frost.

Her kan du se ruten for tredje etape i PostNord Danmark Rundt

Dog kan Alexander Kamp og undertippede Niklas Larsen, der bare er 24/100 af et sekund efter klassementsetteren Mads Würtz, være udfordrer i kampen om kongeetapen, vurderer Dan Frost.

- Jeg tror, Mads Würtz kan forsvare den blå førertrøjen, men hans hold, Team PostNord Danmark, skal nok blive trætte på den hårde rundstrækning, der skal køres tre gange.

- Der skal ikke gå meget galt for Mads Würtz, før Niklas Larsen overhaler ham med den meget lille forskel tidsforskel, der er mellem de to, siger DR Sportens cykelekspert, der også kan forestille sig den belgiske stjerne Tiesj Benoot som etapevinder, efter han vandt første etape i løbet.

Du kan se mere om kongeetapen i videoen øverst i artiklen.

PostNord Danmark Rundt består af fem etaper, der køres fra 21.-25. august og vises direkte på DR1. Du kan følge fredagens kongeetape fra klokken 12.25.

Herunder kan du se en grafik over stigningen på Kiddesvej i Vejle.