Danmark Rundt er et udstillingsvindue for unge danske ryttere

PostNord Danmark Rundt er stort og vigtigt cykelløb for unge danske ryttere, men er lille i internationalt perspektiv.

Ruten går i år blandt andet forbi Løkken og Møns Klint. (Foto: Bonnerup Claus © (c) Scanpix)

Der bliver masser at holde øje med for de danske cykelfans, når PostNord Danmark Rundt endnu engang skydes i gang onsdag.

Ruten går forbi flere af landets smukkeste naturområder, mens en række gode danske ryttere vil gøre alt for at imponere hjemmepublikummet.

Til gengæld er PostNord Danmark Rundt stadig ikke et vigtigt løb for de store cykelhold, fortæller DR Sporten cykelkommentator Henrik Liniger.

- Det er en stor sportsbegivenhed i Danmark, men det er et relativt lille løb på den internationale cykelscene, siger han.

De store internationale cykelstjerner glimter da også ved deres fravær. Til gengæld giver løbet muligheden for at vise sig frem til en række spændende danske ryttere og flere udenlandske talenter, der kan udvikle sig til store stjerner.

Kort og intenst løb

Rent sportsligt byder løbet på flere interessante momenter, og det stiller nogle klare krav til de ryttere, der vil blande sig i toppen.

- Det er et lille og meget intenst løb, hvor der er få chancer for succes. Vil du noget, er du nødt til at være der hver dag.

- Man skal være god til at køre opad på små skarpe stigninger, og så skal man være en habil enkeltstartrytter, fordi der er en relativt lang enkeltstart, siger Henrik Liniger.

Især kongeetapen med finalen på Kiddesvej i Vejle er garant for spænding og underholdning.

- Det er en hård etape, som har udviklet sig til at blive et fremragende cykelløb, der kan måle sig med store udenlandske endagsløb, siger Henrik Liniger.

De danske holds Tour de France

PostNord Danmark Rundt er de danske holds helt store mulighed for at vise sig frem.

- Det er deres Tour de France. Det er højdepunktet på sæsonen, hvor de skal betale deres sponsorer tilbage med gode indsatser, siger Henrik Liniger.

Det er derfor værd at holde øje med de fire danske kontinentalhold, som er med i løbet. Heriblandt er Bjarne Riis' nye projekt, Team Waoo, som bliver interessant at følge.

Holdene har nemlig modsat de senere år haft lang tid til at forberede sig.

- Det bliver virkelig en test for de unge danske ryttere, som får en unik mulighed for at måle sig op imod nogle på et lidt højere niveau, siger Henrik Liniger.

PostNord Danmark Rundt køres fra den 1. til den 5. august. Alle etaper kan ses fra start til slut på DR 1.

FacebookTwitter