Danmark Rundt køres samtidig med Tour de France

Den udskudte udgave af PostNord Danmark Rundt skal køres fra 1. til 5. september.

Årets udgave af Danmark Rundt køres i begyndelsen af september. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

I starten af september ruller PostNord Danmark Rundt-feltet gennem Danmark.

I en opdateret udgave af den internationale cykelkalender fremgår det på Den Internationale Cykelunions (UCI) hjemmeside, at det danske løb skal køres fra 1. til 5. september.

Dermed starter løbet, dagen efter at forbuddet mod større forsamlinger i Danmark står til at udløbe.

Det danske etapeløb kommer til at ligge oven i dette års udgave af Tour de France, der er sat til at blive kørt fra 29. august til 20. september.

Løbsdirektør Jesper Worre har tidligere sagt til DR Sporten, at man havde håbet på en placering af det danske cykelløb i ugerne op til Touren. Dermed kunne Danmark Rundt have ageret formmæssigt springbræt frem mod det franske cykelløb.

Det bliver altså ikke tilfældet, og nu skal Danmarks største cykelløb konkurrere om opmærksomheden med verdens største af slagsen.

Og det er langt fra et drømmescenarie, siger Dan Frost, DR Sportens cykelekspert.

- Det er bestemt ikke optimalt. Det bliver interessant at se, hvordan PostNord Danmark Rundt placerer etapeopløbene, fordi de skal helst ikke ligge, så de karambolerer med, at folk skal ind og se Tour de France i fjernsynet, siger DR Sportens cykelekspert.

- Folk vil nok blive sure, hvis ryttere kører i mål samtidig i begge løb.

Løbsdirektør Jesper Worre har tidligere sagt, at et PostNord Danmark Rundt inden Tour de France kunne tiltrække stærke ryttere. Nu skal det danske løb kæmpe direkte med verdens største cykelløb om interessen. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Dan Frost erkender, at den komprimerede sæson gør det svært ikke at ramme ind i de store løb.

- Man vil meget gerne afholde Danmark Rundt, men det var måske den bedste løsning, at man havde udsat og sagt, at vi springer over i år.

Den direkte popularitetskonkurrence får det danske cykelløb svært ved at vinde, vurderer Dan Frost. Specielt hvis der er danske ryttere, som kan gøre sig gældende på de franske landeveje.

Overlappet betyder samtidig, at håbet om at se Tour-aktuelle danskere forsvinder.

- De bedste af de danske ryttere bliver forhåbentlig udtaget til Touren, og så kører de selvsagt ikke Danmark Rundt. Hvis en rytter og et hold skal vælge, vælger de selvfølgelig Touren. Uanset om man er dansker eller ej, siger Dan Frost.

Sidste gang, PostNord Danmark Rundt blev kørt i september, var i 2017. Her blev en enkelt etape afblæst undervejs på grund af kraftig vind.

PostNord Danmark Rundt skulle have været kørt fra 11. til 15. august, men blev som så mange andre sportsbegivenheder udskudt, da coronapandemien satte stort set al sport på pause.

Niklas Larsen vandt 2019-udgaven af etapeløbet.

/DR Nyheder/