Danmarks største cykelløb rykker en kategori op, og det giver sommerfugle i maven

Flere internationale profiler og World Tour-hold vil stille fra start i 2020.

Feltet i cykelløbet PostNord Danmark Rundt ses her ved en kornmark nær Voldby, onsdag 21. august 2019. (Foto: Henning Bagger © Henning Bagger)

Endnu en god dansk cykelnyhed rullede ind her til aften.

Først vandt Mads Pedersen nemlig verdensmesterskabet på landevejen, som den første danske herre nogensinde, og nu er det så officielt, at når der køres PostNord Danmark Rundt i august næste år, bliver det med et stærkere felt, end vi har set de seneste år.

Danmarks største cykelløb er nemlig rykket en kategori op og bliver en del af Den Internationale Cykelunions (UCI) nye ProSeries.

Opgraderingen betyder, at der stilles nye krav til løbet, men også at flere World Tour-hold og internationale profiler stiller fra start.

- Oprykningen har gjort, at det er mere attraktivt at køre i Danmark, så vi kan tiltrække de store hold, og det gør det også mere spændende for de danske fans, de frivillige og for os alle sammen, fortæller formanden for Danmarks Cykle Union, Henrik Jess Jensen.

- Hele setuppet bliver større. Præmiepengene skal være større, og det gør også, at holdende vil konkurrere mere med hinanden, fordi der er flere point at køre for.

Flere World Tour-hold fra start

En ny struktur i professionel landevejscykling for mænd gør, at ProSeries bliver en ny kategori, der rangerer lige under World Touren.

Det betyder samtidig, at PostNord Danmark Rundt fremover er en attraktiv del af de største holds løbskalender, og det vækker glæde hos løbsdirektør Jesper Worre.

- Det er vigtigt for os at rykke op i ProSeries, så vi fremover får et stærkere felt. De sidste par år har felterne været under kritik, men nu kan vi være ret sikre på at få flere World Tour-hold med fra start.

Også de danske Tour-ryttere har været en mangelvare i PostNord Danmark Rundt, men når løbet afvikles for 30. gang næste år, så ligger datoen allerede fast, og det er en fordel, hvis drømmen om igen at have de bedste danskere fra start skal blive en realitet.

- Vi får ikke bare flere World Tour-hold med, men også flere World Tour-hold med danskere på. Næste år ligger der et OL mellem Tour de France og os, så jeg er ekstremt optimistisk med, at vi får de bedste danskere fra start, fortæller Jesper Worre.

Michael Valgren tilbage på de danske landeveje

Blandt rytterne i feltet bliver nyheden om PostNord Danmarks opgradering også modtaget positivt.

For Michael Valgren (Team Dimension Data), der to gange har vundet løbet, giver det sommerfugle i maven at tænke på næste gang, han skal Danmark rundt på to hjul.

- Det er fedt, og det er gode nyheder, for jeg elsker at køre Danmark rundt, når det er muligt. Nu, hvor der skal være seks WT hold fra start i PostNord Danmark Rundt, ville det være fedt at komme hjem og køre det - og mon ikke vi har en større chance for det med en dansk sportsdirektør i Lars Michaelsen, fortæller Michael Valgren, der ser frem til hjemmebanefølelsen.

- Det er helt sikkert et løb, jeg vil prioritere. Når man kører det, er det som ofte efter Tour de France, så alle kender og hepper på en, og det er ret fedt at kunne give noget igen for den støtte, man får. Det er specielt med de danske løb og hele atmosfæren - det giver mig sommerfugle i maven, siger Michael Valgren.