Dansk hold har fået stjålet deres cykler: Det er et chok, et mareridt

Team Giant-Castelli har fået stjålet deres enkeltstartscykler inden dagens enkeltstartsetape i PostNord Danmark Rundt.

Her ses Casper Pedersen fra Giant-Castelli, der har fået stjålet deres enkeltstart-cykler. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Et chok. Et mareridt.

Sådan beskriver team manager for Team Giant-Castelli, Brian Vinjebo, det syn, der mødte ham fredag morgen, da han kiggede ud på parkeringspladsen foran holdets hotel ved Randers.

Holdets varevogn med enkeltstartscykler var brudt op, og alle cykler og alt udstyr var blevet stjålet på dagen, hvor holdene i PostNord Danmark Rundt netop skal ud at køre enkeltstart i Randers.

- Vi kommer ud til bilerne her til morgen og ser, at kassevognen med vores enkeltstartscykler er trukket frem og tømt for alle vores cykler og udstyr som hjelme og ekstra hjul. Det er 10 cykler i alt. Vi får et chok, det er et kæmpe mareridt at vågne op til, siger Brian Vinjebo til DR Sporten.

Låner cykler

Holdet har syv ryttere, der skal køre enkeltstarten i dag, heriblandt Casper Pedersen, der på femtepladsen er 19 sekunder fra førstepladsen i klassementet.

- Det vigtigste nu er at få skaffet nye cykler. Vi kommer ud at cykle i dag, det bliver bare en anden oplevelse. Mange andre teams har tilbudt os nye cykler, hvilket vi er meget taknemmelige for, selv om det ikke er de størrelser, vi kører med, siger han.

- Vi har umiddelbart fået lånt fire cykler i alt lige nu. På enkeltstarten starter rytterne forskudt, så hvis det viser sig, at vi kan låne fem cykler, kan vi køre igennem på det. Det er bare ikke optimalt, siger Brain Vinjebo.

- Vi har naturligvis fokus på vores klassementsryttere som Casper Pedersen og Emil Vinjegaard, som begge havde drømt at køre deres livs enkeltstart i dag.

Meldt til politiet

Brian Vinjebo spekulerer på, hvordan det overhovedet kunne ske. Bilen med cykler hos det bornholmske hold BHS-Almeborg Bornholm blev i nat ligeledes brudt op, men her lykkedes det ikke tyvene at løbe med cyklerne.

- Når jeg hører om, at det er sket for andre hold, så tænker jeg, hvordan kan det ske? siger Brian Vinjebo, som har meldt tyveriet, der i kroner og ører beløber sig til over én million kroner, til politiet.

- Hver nat sikrer vi jo bilerne, men denne gang har tyvene været smartere end os. Vi kan ikke gennemskue, hvordan de har gjort det. Økonomien skal vi nok få dækket med vores forsikring, det er det sportslige, der gør mest ondt.

Facebook
Twitter