Dansk talent efter afblæsning: Uenig i neutralisering

PostNord Danmark Rundts 2. etape på Fyn blev afblæst grundet dårlig vejr. Mads Pedersen er ikke enig i neutraliseringen af løbet.

Det har ikke været den bedste start på dette års udgave af PostNord Danmark Rundt. På 1. etape måtte løbet neutraliseres, da to udbrydere kørte forkert på ruten og med politieskorte måtte gelejdes på rette vej igen.

Onsdag var det så tid til 2. etape på det flotte Sydfyn, inden den stod på opløb ved Den Fynske Landsby i Odense.

Så langt nåede rytterne dog aldrig, da regn og især blæst satte en stopper for etapen.

Først droppede man turen fra Svendborg over til Tåsinge via Svendborgsundbroen af sikkerhedsmæssige årsager, siden besluttede løbsledelsen at der ikke måtte angribes, mens der skulle holdes en hastighed på 40 km/t.

Frygt for sygdom

Beslutningen om at køre neutralt blev ikke modtaget vel blandt rytterne i feltet.

- Vi får at vide i radioen, at de har valgt at neutralisere løbet i lidt over 30 kilometer. Så begynder diskussionerne jo i feltet, siger den 21-årige Trek-Segafredo-rytter Mads Pedersen.

- De franske hold ville gerne have, at vi stoppede fuldstændigt, og jeg er sikker på, at der er mange af os, der bare gerne ville have fortsat. For mit vedkommende ville jeg bare gerne have fortsat, siger Mads Pedersen, der dog heller ikke kan se meningen i ’bare’ at sidde og køre 40 km/t i fælles flok i det ubehagelige danske vejr.

- At neutralisere løbet i 30 kilometer, det er vi som ryttere ikke enige i, for man sidder og bliver kold og bliver syg og folk skal køre VM i næste uge. Så i den situation blev vi enige om, at enten så kører vi eller også så gør vi ikke, siger Mads Pedersen.

3. etape af PostNord Danmark Rundt køres fra Otterup til Vejle torsdag. Her skulle vejret ifølge prognosen se noget bedre ud.