Den regerende mester får mareridtsstart på PostNord Danmark Rundt: 'Lige i starten tænkte jeg, at det var rigtig slemt'

Niklas Larsen, der vandt PostNord Danmark Rundt i 2019, styrtede på første etape af årets udgave.

Podiet fra 2019-udgaven af PostNord Danmark Rundt. Niklas Larsen i midten med Jonas Vingegaard til venstre for sig og Rasmus Quaade til højre. (Foto: © THOMAS SJØRUP, Photo:Thomas Sjørup)

Niklas Larsen fik næppe den start, han havde håbet på, da han, sammen med resten af feltet, tog hul på 2021-udgaven af PostNord Danmark Rundt.

Larsen, der kommer direkte fra en sølvmedalje i holdforfølgelsesløb ved OL i Tokyo, meldte sig ellers topmotiveret og klar til forsvaret af sin samlede sejr i PostNord Danmark Rundt 2019.

Men små 160 kilometer senere, da første etape nærmede sig afslutningen, lå Niklas Larsen i asfalten. Danskeren var styrtet.

- Der er en rytter, der kører ind i en anden rytter, og den rytter, der sidder ved siden af mig, ryger ind i mig, og så ryger jeg af cyklen. Det var ligesom en kædereaktion af slag, der går videre indtil jeg er den sidste i processen.

- Lige i starten tænkte jeg, at det var rigtig slemt, fordi jeg havde så ondt i ryggen og tænkte, at jeg var nødt til at ligge ned og ligge stille i et stykke tid. Stille og roligt fandt jeg ud af, at det går nok og så kom jeg på cyklen, siger Niklas Larsen.

Niklas Larsen kom ikke i mål med resten af feltet. Faktisk kom han slet ikke i mål. Fordi feltet skulle køre de sidste kilometer af etapen på en rundstrækning, der skulle gennemføres tre gange, blev Larsen stoppet af en løbskommisær.

Det fortæller sportsdirektør på Uno-X-holdet Christian Andersen.

- De stoppede Niklas, da han kom ind. Han var fem-syv minutter efter på grund af styrtet, og så bliver han stoppet, da han kommer ind til omgangen og får at vide, at han ikke skal køre videre, siger han.

Christian Andersen forsikrer dog, at Niklas Larsen er klar til at stille til start til onsdagens etape.

- Om han er i fuld vigør, det kan jeg ikke love endnu. Han har slået sig lidt, men derudover er han klar til at kæmpe. Han kommer tilbage, og så må han udvælge sig nogle etaper i stedet.

- Han har da haft det bedre, men han er cykelrytter og ikke lavet af papmache, så det kan ikke nytte noget. Man må rejse sig ved det træ, man er faldet ved, siger Christian Andersen.

Niklas Larsen selv er også enig i, at hans rolle i løbet ændrer sig markant nu.

Lidt forslået og lidt øm i ryggen må fokus skiftes væk fra en placering i det samlede klassement, til i stedet at finde nye mål, fortæller Larsen.

- Nu skal vi se, hvordan jeg har det i morgen, og så må jeg se på, hvad jeg kan hjælpe med og være der for de andre. Nu har jeg i hvert fald ikke så meget selv, jeg kan gøre, men vi har stadig et stærkt hold, så der er masser at komme efter stadig. Så jeg tænker, at jeg kan bidrage der, siger Niklas Larsen.

Anden etape af PostNord Danmark Rundt går 190 kilometer fra Ribe til Sønderborg. Etapen kan ses på DR1 fra klokken 13.15.