Det vrimler med stjerner i Danmark rundt, men en enkelt dansker kan overstråle dem alle

DR Sportens cykelekspert er begejstret for feltet til det danske cykelløb, som rummer danske og internationale navne i topklasse.

Magnus Cort og Michael Mørkøv er blandt de danske navne, som stiller til start ved PostNord Danmark Rundt. DR Sportens cykelekspert har dog størst forventninger til en ung, dansk cykelkomet. (Foto: ALEX BROADWAY)

Det stærkeste felt i mange år.

Sådan indleder PostNord Danmark Rundt sin pressemeddelelse om offentliggørelsen af de 147 ryttere, der skal tæske rundt på de knap 770 kilometer sjællandske, fynske og jyske landeveje.

Jens Kasler, race manager, er begejstret for udsigten til "den store cykelfest", som varer fra 16. til 20. august.

- Når man har syv World Tour-hold, så er man nærmest per definition garanteret et stærkt felt, siger han.

De danske Tour de France-ryttere Magnus Cort, Michael Mørkøv og Mattias Skjelmose er alle at finde på listen. Derudover stiller Geraint Thomas, der blev nummer tre ved det legendariske, franske etapeløb i år, Tom Dumoulin og Richie Porte også til start.

DR Sportens cykelkommentator Brian Nygaard glæder sig over det stærke felt.

- Det er store navne i cykelsporten, og det giver noget interessant stjernestøv til løbet. De bedste danske navne skal dyste med etablerede stjerner, og så er Danmark Rundt bedst, siger Nygaard.

  • Dette års udgave af Tour de France begyndte i Danmark, hvor Magnus Cort nappede den prikkede bjergtrøje. (Foto: MARCO BERTORELLO © AFP or licensors)
  • Under touren var Michael Mørkøv lead-out-rytter for den hollandske sprinter Fabio Jakobsen. Under PostNord Danmark Rundt skal han køre for Mark Cavendish. (Foto: Shutterstock © Copyright (c) 2022 Shutterstock. No use without permission.)
1 / 2

Cort er med, men kometen løber med opmærksomheden

Under Tour de France nåede Magnus Cort at køre i den prikkede bjergtrøje og vandt en etape, inden han måtte trække sig på grund af en positiv coronaprøve.

Det ændrer dog ikke på, at han sammen med Michael Mørkøv agerer solidt trækplaster for PostNord Danmark Rundt, mener Brian Nygaard.

- Magnus Cort går efter etapesejre og den sammenlagte titel, mens Mørkøv har en lidt mere bunden rolle i forhold til at køre for Mark Cavendish. Det er dog ikke de navne, jeg fokuserer mest på i forhold til danske resultater, understreger han.

For rent sportsligt har DR Sportens cykelkommentator blikket rettet mod en 21-årige københavner, som kører for holdet Trek-Segafredo.

Den 21-årige Mattias Skjelmose kørte sit første Grand Tour-løb, da han debuterede ved Giro d'Italia. (Foto: Ernst van norde © ERNST VAN NORDE)

Mattias Skjelmose debuterede på Grand Tour-niveau, da han deltog i dette års Giro d'Italia. Cykelkometen er det bedste danske bud på en samlet vinder fra landet uden bjerge, lyder det fra Brian Nygaard.

- Hans udvikling er enormt interessant, og han har bevist, at han er godt stillet i ugelange etapeløb. Han har bygget sig op mod dette løb. Han kørte fremragende ved Tour de l’Ain i Frankrig og var på podiet ugen inden ved Vallonien Rundt i Belgien.

- Jeg vil ikke sige, at den er som skræddersyet til Skjelmose, men ruten i Danmark passer godt til ham, og han er i blændende form, siger cykeleksperten.

Brian Nygaard fremhæver ligeledes Anthon Charmig, Uno-X, som et navn, der fortjener stor respekt. Derudover kan Søren Kragh Andersen, Team DSM, også sagtens gøre sig gældende på den "yderst interessante rute", som slutter på Kiddesvejs berygtede bakke i Vejle.

PostNord Rundt skriver i pressemeddelelsen, at de oplistede navne er foreløbige, og at den officielle liste kommer på mandag 15. august.

Du kan følge PostNord Danmark Rundt på DR1, DRTV og DR.dk hver dag.