GRAFIK Se PostNord-ruten: Feltet passerer flot dansk natur fra Nordjylland til København

Rytterne i PostNord Danmark Rundt skal både til Løkken og Møns Klint.

Løbsdirektør Jesper Worre fortæller her om ruten i cykelløbet PostNord Danmark Rundt 2018 i Aalborg. (Foto: Henning Bagger © Henning Bagger)

Landets største cykelløb står for døren, og ruten byder i år på livlige finaler og smuk dansk natur.

Arrangørerne har nemlig blandt andet lagt vægt på at komme godt rundt i landet. Det kommer til udtryk i besøg i Løkken i Nordjylland som nordligste punkt og en enkeltstart på Falster i syd, mens Møns Klint får sin debut i PostNord Danmark Rundt.

Hele løbet vises live på DR 1, og derfor har det været vigtigt at lave en interessant rute for tv-seerne, fortæller løbsdirektør Jesper Worre

- Det stiller krav, så vi gør ekstremt meget ud af at finde det pæneste, vi har herhjemme. Og det lykkes meget godt, og jeg er rigtig, rigtig glad for etapen ved Møns Klint. Det bliver rigtig flot, siger han.

Stigninger i finalerne

Alle etaper undtagen enkeltstarten slutter med en rundstrækning, der skal køres et antal gange, og her er arrangørerne gået efter at få nogle rundstrækninger med stigninger undervejs.

- Det giver noget liv, fordi feltet bliver strukket ud, og der bliver kørt væddeløb. Det sker især i Aalborg og så Vejle, der traditionelt laver den store udskilning på Kiddesvej, siger Jesper Worre.

Og netop afslutningen i Vejle er værd at holde øje med. Den kommer på løbets anden etape fra Viborg til Vejle og slutter med fire ture op ad stigningen på Kiddesvej.

Arrangørerne kalder den for kongeetapen og forventer derfor også, at den kommer til at være helt afgørende for løbet.

Den stiger med hele 21 procent og er en årligt tilbagevende finale i løbet.

- Der koger Vejle og omegn, der er rigtig mange mennesker, og der er godt humør, siger Jesper Worre.

Facebook
Twitter