Grusveje og afslutning på legendarisk stigning: PostNord Danmark Rundt 'indtager nye højder'

Vinderen af cykelløbet bliver fundet efter fem ture op- og nedad stejle Kiddesvej i Vejle.

Mads Pedersen (tv.) sluttede på en samlet andenplads i sidste års udgave af Danmark Rundt. Belgiske Remco Evenepoel vandt cykelløbet. (Foto: THOMAS SJØRUP © Ritzau Scanpix)

440 meters asfalt med en stigningsprocent på 11,5.

Den legendariske bakke på Kiddesvej er tidligere blevet beskrevet, som 'en af de sværeste måder at køre cykelløb i Danmark'.

Til august skal den danne ramme for finalen ved dette års PostNord Danmark Rundt. Sidste etape, der begynder i Give og slutter i Vejle, er 126,5 kilometer lang.

Feltet, bestående af 22 hold og 154 ryttere, skal over bakken i Vejle fem gange, før den samlede vinder bliver kåret den 20. august.

Inden da venter 770 kilometers cykelløb fordelt på fem etaper. Som noget nyt indgår 10 grus pavéer som en del af ruten. Den 'lækkerbisken' kan holdene se frem til på den knap 240 kilometer lange tredje etape, når rytterne skal køre fra Otterup til Herning.

Herunder kan du se ruten for PostNord Danmark Rundt.

(© PostNord Danmark Rundt)

Ruten til den 31. udgave af det danske cykelløb er krydret med 'alt det, Danmark kan byde på'. Flade veje, sidevind og afslutningen på Kiddesvej skal munde ud i et spændende og uforudsigeligt løb.

Det fortæller Henrik Jess, formand for Danmarks Cykle Union, DCU, i en pressemeddelelse.

- Dette års PostNord Danmark Rundt indtager nye højder, i forhold til feltets imponerende sammensætning. Aldrig før har otte World Tour-hold været på startstregen. At kunne give alle cykelglade danskere oplevelsen af at se og komme helt tæt på de allerstørste teams, skaber stolthed og høje forventninger, siger han.

Danskerne kan blandt andet se frem til hold som Quick-Step Alpha Vinyl Team, Lotto Soudal, Trek Segafredo og Jumbo Visma. Dermed er danske stjerner som Jonas Vingegaard, Kasper Asgreen, Michael Mørkøv og Mads Pedersen i spil til at stille til start.

DCU's formand håber på at skabe en stor, festlig og sportslig begivenhed. Og det er der da også gode forudsætninger for.

Det mener Jens Kasler, racemanager for Danmark Rundt. Som ruteansvarlig er han svært tilfreds med det færdige produkt.

- Vi kan med rette forvente et klassefelt til dette års PostNord Danmark Rundt. Ruten i 2022 lægger op til masser af godt og uforudsigeligt cykelløb, siger Jens Kasper.

Ifølge den ruteansvarlige er det svært ikke at være meget tilfreds med løbet, og der er lagt op til 'en fantastisk finale'.

- Etapen byder på hele 1700 højdemeter, da rytterne blandt andet skal forcere Danmarks måske hårdeste stigning, Chr. Winthersvej i Vejle, med et gennemsnit på hele 16,3 procent. Det hele afsluttes på den klassiske rundstrækning, med Kiddesvej som den altafgørende finalestigning. Alt i alt et fantastisk løb.

Tidligere er feltet koblet på Chr. Winthersvej på midtvejen af stigningen ad Gl. Kongevej. Nu skal feltet starte helt fra bunden af den hårde bakke.

Så er du til cykelløb, så vent med bestilling af udlandsrejse i uge 33, hvor Danmarks største cykelløb finder sted. Løbet vises på DR's kanaler.