Henrik Liniger: ’En lille, ny detalje ændrer Danmark Rundt’

Enkeltstarten kommer tidligt i løbet, når næste års Danmark Rundt skal afgøres.

Henrik Liniger er glad for, at enkeltstarten kommer tidligere i næste års løb.

De seneste tre år har enkeltstarten i Danmark Rundt været placeret på fjerde etape. Men til næste år kommer den allerede på anden etape.

Og det giver løbet et helt nyt liv, mener DR Sportens cykelkommentator Henrik Liniger.

- Det er en nyskabelse. Nu har temporytterne chancen for at komme i den gule førertrøje, og det kan ændre løbet rigtig meget. Nu vil der være nogle af de ryttere, der kører efter den samlede sejr, som kommer til at bruge mange kræfter på enkeltstarten, inden de dagen efter skal ud på den hårde etape til Vejle, siger han med henvisning til tredje etape, hvor rytterne skal op ad Kiddesvej, som byder på en stigningsprocent på helt op til 21 procent.

I alt køres løbet over fem dage. Den første etape har start og mål i Silkeborg, inden der på andendagen er enkeltstart i Grindsted.

Herefter køres der fra Holstebro til Vejle, før feltet ruller ud fra Korsør på fjerdedagen. Femte og sidste etape køres fra Roskilde til Frederiksberg.

Her kan du se ruten i Danmark Rundt 2019. (Foto: Malte Nørgaard DR Sporten)

Fyn forbigået

For andet år i træk kommer feltet ikke over Fyn, når der skal køres rundt i Kongeriget.

Men der er en ganske god grund til, at der ikke er blevet plads til en tur på de fynske landeveje, selvom rytterne skal køre 727 kilometer rundt i Danmark.

Reglementet fra Det Internationale Cykelforbund (UCI) tilsiger nemlig, at Danmark Rundt ikke må indeholde mere end fem etaper.

Og derfor er det et logistisk puslespil af de store, når ruten skal tegnes op, fortæller Henrik Liniger.

- Det er ret begrænset, hvad der kan gøres for at variere løbet. Det er umuligt at placere bjerge i Danmark, og der er også nogle faste punkter i Vejle og på Frederiksberg, som rytterne gerne skal ramme.

- Derfor er det også rigtig godt, at enkeltstarten er rykket længere frem i løbet. Det kommer til at gøre Danmark Rundt mere spændende og mindre forudsigeligt. Det er meget forfriskende, siger Henrik Liniger videre.

Post Danmark Rundt køres næste år fra den 21. til den 25. august. Du kan se hele løbet på DR.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk