Her bliver PostNord Danmark Rundt afgjort

Kongeetapen i årets løb skal endnu engang findes omkring Vejle.

Jakob Fuglsang fejrer en sejr på den berygtede stigning i Vejle. Fuglsang stiller ikke op i år. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Ethvert cykelløb med respekt for sig selv har en kongeetape. Og selvom de jyske bakker måske ikke helt kan hamle op med Alpe d’Huez og Mont Ventoux, kan det meget vel være der, årets PostNord Danmark Rundt bliver afgjort.

Løbets tredje etape starter i Otterup og slutter i Vejle, og ifølge DR Sportens cykelekspert Dan Frost bliver det her, fårene skilles fra bukkene.

- Der kommer både smalle veje, sidevind og ikke mindst stigninger, siger han.

Udlændingene kan få et chok

Etapen byder blandt andet på en 21 procent-stigning på Kiddesvej i Vejle, og det kan komme bag på de udenlandske ryttere, at vores ellers så pandekageflade land også kan prale med den slags.

- De udenlandske ryttere får nogle gange et chok. Det svarer lidt til klassikerne i Belgien. Belgierne ved lige præcis, hvordan de skal køre. De andre er simpelthen lost – selvom de måske har benene til at køre med i toppen, siger han.

Kan være Valgrens chance

Sidste år var det danske Michael Valgren, der løb med den samlede sejr i PostNord Danmark Rundt. Valgren vandt tredje etape, der i lighed med i år sluttede i det kuperede terræn omkring Vejle. Og det billede kan meget vel gentage sig i år, lyder det fra Dan Frost.

- Selvom han ikke er gammel i gårde, har han rutine uden lige i forhold til PostNord Danmark Rundt og har allerede vundet to gange. Han ved præcis, hvor han skal sidde, siger han.

Kongeetapen Otterup-Vejle køres torsdag, men du kan følge PostNord Danmark Rundt allerede fra tirsdag. Du kan se alle etaperne fra start til slut på DR.dk/sporten, mens du kan se de sidste to timer af alle etaper på DR1.

Facebook
Twitter