Hvem kan vinde PostNord Danmark Rundt? Mulighederne er flere end normalt

Flere ryttere kan true Wout van Aert inden enkeltstarten lørdag eftermiddag.

Belgiske Wout van Aert vandt 2. etape i Vejle og fører Postnord Danmark Rundt 2018. (Foto: Thomas Sjoerup © Scanpix)

25 ryttere indenfor 30 sekunder. Toppen af klassementet er uanmindeligt tætpakket forud for den 19,1 kilometer lange enkeltstart i Nykøbing Falster i dag.

- Det er lidt usædvanligt, og det hænger nok sammen med, at feltets kvalitet i år er lidt under normalt, så spredningen har ikke været så stor blandt andet på stigningen i Vejle, siger DR Sportens cykelekspert Dan Frost.

Herunder kigger vi sammen med den tidligere toprytter og sportsdirektør på de navne, der kan vinde løbet.

Favoritten

Wout van Aert, Verandas Willems

Wout van Aert har ikke blot førertrøjen og et forspring på seks sekunder til Alexander Kamp på andenpladsen, men han er faktisk også en glimrende rytter på enkeltstartscyklen.

I år er det ikke blevet til nogle enkeltstarter under konkurrence, hvilket kan være en ulempe for belgieren, men vi skal blot tilbage til sidste år, hvor han toppræsterede på enkeltstarten i Belgien Rundt med en tredjeplads efter eksperter som Tony Martin og Matthias Brändle.

- Han er kommet herop med en sejr for øje. Han vandt etapen i Vejle, og han vil vinde løbet. Han er ikke nogen novice i enkeltstart. Havde der været stigninger på, havde den nok passet ham endnu bedre, siger Dan Frost.

De danske outsidere

Lasse Norman Hansen, Aqua Blue Sport – 11 sekunder efter førertrøjen

Med etapesejren på 1. etape viste han fremragende form, og hvis den er lige så stærk lørdag, så kan man ikke afskrive, at Norman Hansen er i spil til at vinde løbet samlet.

Hans enkeltstarter har på det seneste ikke siddet lige så meget i skabet som tidligere, men der er ikke nogen tvivl om, at han er en rigtig god temporytter, og målet må uden tvivl være mindst en podieplads i klassementet.

- Han er den største udfordrer. Det er "kun" 19 kilometer, og den er flad, så han kan absolut være med, lyder vurderingen.

Rasmus Quaade, Almeborg-Bornholm – 21 sekunder efter førertrøjen

Man kender næsten kun Rasmus Quaade for hans præstationer på enkeltstart. De senere år har han tabt et tråd, men podiepladsen til det danske mesterskab i enkeltstart samt den virkelig gode form, han har vist i PostNord Danmark Rundt.

Han har også ligesom Lasse Norman-Hansen en klar fordel i at have kørt DM i Nykøbing Falster for blot halvanden måned siden, så han er derfor bekendt med dele af ruten.

- Quaade har kørt rigtig godt i år, og selvom han ikke er så gammel har han fået lidt en renæssance i år - han er i topform.

Christopher Juul-Jensen, PostNord Landsholdet – 21 sekunder efter førertrøjen

Det er før sket, at Christopher Juul-Jensen har vundet PostNord Danmark Rundt takket være en fremragende enkeltstart. Det gjorde han i 2015, hvor han blev nummer to på etapen og tog førertrøjen fra Lars Bak.

Men det er lang tid siden. Dengang var han også dansk mester i disciplinen, og han har ikke det helt samme niveau, som han havde engang på enkeltstartscyklen. Derfor kræver den en stor præstation af Mitchelton-Scott-rytteren for at snige sig i førertrøjen.

Udover de tre nævner Dan Frost også unge Julius Johansen, der viste sig frem i Vejle og er 16 sekunder efter samlet.

- Han vil kæmpe med næb og klør, men hans manglende erfaring kan blive en ulempe, siger han.

De udenlandske outsidere

Robin Carpenter, Rally Cycling – 10 sekunder efter førertrøjen

Ligesom nogle af de danske ryttere har enkeltstarten ikke siddet helt i skabet for Robin Carpenter i denne sæson, men de seneste dage har han vist, at formen er helt i top. I går var han endda så ivrig, at han fik brugt unødvendige kræfter på et udbrud, som var dødsdømt på forhånd.

Måske vil det koste amerikaneren i dag? Han beviste i hvert fald gang på gang sidste år i amerikanske etapeløb, at han sagtens kan køre en god enkeltstart, når han har noget på spil.

- Han kørte i Vejle sammen med Julius Johansen, og han ligger tæt på, men jeg tror ikke, han slår hverken Lasse Norman eller Wout van Aert, men han kan godt bejle til et podie, siger Frost.

Johan Le Bon, Vital Concept – 21 sekunder efter førertrøjen

Den franske rytter har flere gange vist sig som en ekspert i prologer, hvor han har hentet flere flotte sejre. Derfor er det spørgsmålet, om den 19 kilometer lange enkeltstart er for lang for franskmanden til at være blandt de bedste.

Ved de franske mesterskaber i juni viste han i hvert fald, at han er et stykke fra sin topformen på den aerodynamiske cykel, hvor han blev nummer 16. Omvendt har han vist god form siden løbet startede onsdag, så måske kan han overraske?

- Hans hold Vital Concept må være sultne efter at få lidt med hjem, og det kan de få, hvis han manifesterer sig på en enkeltstart, mener Frost.

Andrei Grivko, Astana – 21 sekunder efter førertrøjen

Astana har været tæt på usynlige i årets PostNord Danmark Rundt, men kan de så tage den samlede sejr? Bestemt. Veteranen Andrei Grivko har en sublim enkeltstart og blev suveræn ukrainsk mester i disciplinen tidligere på året.

I Belgien Rundt viste han på en lidt kortere enkeltstart, at han bestemt kan spille en rolle på enkeltstarten. Her blev han nummer to. Han skal derfor skrives ned som en af de store favoritter.

- Han er også en mulig bejler til et podie, men jeg tvivler på, han kan komme op og vinde løbet, siger Dan Frost.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk