Kiddesvej skiller fårene fra bukkene: 'Det er en af de sværeste måder, du kan køre cykelløb på i Danmark'

Torsdag køres kongeetapen i årets PostNord Danmark Rundt, når feltet skal op ad Kiddesvej i Vejle, der stiger 21 procent undervejs.

Med sin gennemsnitlige stigningsprocent på 11,5 over 440 meter står Kiddesvej i Vejle som en af de stejleste stigninger i Danmark.

Og Kiddesvej har da også leveret fantastisk cykelløb, siden stigningen var med på PostNord Danmark Rundt-ruten første gang i 2004.

Flere store navne har taget sejre på Kiddesvej.

Jakob Fuglsang har vundet der to gange, Mads Pedersen har gjort det. Ivan Basso, Fabian Cancellara. Wout van Aert. Listen er lang.

Torsdag gælder det så igen, når feltet begiver sig ud på tredje etape, der strækker sig over 218 kilometer fra Tønder til Vejle med 2100 højdemeter undervejs.

Forbi Egtvedpigens grav og over diverse, i dansk kontekst, grumme stigninger som Tørskindbakken, der stiger 9,6 procent i snit og Blue Horse-bakken med 8,1 i stigningsprocent, fører ruten mod Vejle og Kiddesvej.

Det bliver en hård dag for feltet, fortalte DR Sportens cykelekspert Brian Nygaard i studiet efter 2. etape.

- Længden er en ting, men i modsætning til tirsdag, så er der rigtig mange højdemeter undervejs med det samme, de begynder at ramme terrænet omkring Vejle.

- Der er altid udskilning. Det er en af de sværeste måder, du kan køre cykelløb på i Danmark, det er ved at lægge en hård rute i Vejle. Det er efterhånden blevet en klassiker i dansk cykeløjemed, at de kører omgange på Kiddesvej. Det har altid givet godt cykelløb og det er altid gode navne, der vinder der, siger Brian Nygaard.

Ofte er det på Kiddesvej, at det afgørende opgør står mellem dem, der gør sig forhåbninger om at stå øverst på podiet som samlet vinder af løbet. Og selvom løbet i år er anderledes i den forstand, at der er en afsluttende enkeltstart i København, så forventer Brian Nygaard stadig at se de stærkeste ryttere røre på sig.

Særligt Remco Evenepoel, Deceuninck - Quick Steps 21-årige vidunderbarn.

- Det bliver et udmarvende cykelløb og jeg tror også, det bliver interessant at se, hvordan de griber det an taktisk. Det er meget tydeligt, at selvom Mads Pedersen vinder i dag (onsdag, red.), så er Remco Evenepoel formentlig den stærkeste rytter i feltet, så hvordan vil Deceuninck – Quick Step tilrettelægge det for ham? Vil de starte tidligt eller kontrollere det?, lyder det fra Brian Nygaard.

Se, hvad der venter feltet på onsdagens etape i videoen:

Store forventninger

Remco Evenepoel er placeret som nummer 20 i det samlede klassement, 16 sekunder efter førende Dylan Groenewegen.

Brian Nygaard har store forventninger til den unge belgier, men han er ikke alene. Også hos Deceuninck - Quick Step-holdet regner de med Evenepoel, fortalte Michael Mørkøv efter onsdagens etape.

- Der er store forventninger til Remco. Jeg havde måske ønsket, at han havde brugt lidt færre kræfter i dag (onsdag, red.), men det er altid svært at sige i momentet, om det er det rigtige eller forkerte, han er i gang med. Så jeg lod ham gøre, hvad han synes, var det rigtige. Hvis han kan køre sådan i Vejle, så ser det rigtig godt ud for ham.

Men sejren bliver ikke foræret til Evenepoel. Onsdagens etapevinder, Mads Pedersen, har ikke fået stillet sulten.

- Vi kommer her for at få så meget med som muligt, og i sådan et kort etapeløb, der skal man være med på alle etaperne for at vinde samlet, siger Mads Pedersen.

3. etape af PostNord Danmark Rundt vises på DR1 fra klokken 12.30.