Liniger før kongeetape: 'Vinderen af Danmark Rundt kan ikke tåle at tabe ret mange sekunder på Kiddesvej'

Dagens 2.etape fra Viborg til Vejle kan afgøre Post Nord Danmark Rundt.

Lasse Norman Hansen vandt onsdag 1. etape af cykelløbet Post Nord Danmark Rundt. (Foto: Thomas Sjoerup © Scanpix)

172 kilometer midtjyske pukler venter i dag cykelrytterne i Post Nord Danmark Rundt. Etapen fra Viborg går over Dollerup Bakker, Yding Skovhøj, Silkeborg og Ry inden afslutningen i Vejle. Her venter ikke mindst fire ture op ad den hidsige Kiddesvej, der med stigningsprocenter på 19 procent har været afgørende for løbet nærmest hvert år siden den blev introduceret i 2004.

Sidste år grundlagde Mads Pedersen sin samlede sejr i løbet på vejen i Vejle, og det kan ske igen i dag, mener DR’s cykelkommentator Henrik Liniger:

- Det er i dag, vi skal se Mads Pedersen folde sig ud for alvor. Det er ham, der skal køres for, og han vil gøre alt. Hvis han skal vinde løbet, så skal han vinde på Kiddesvej, så han kommer til at angribe løbet på rundstrækningen i Vejle, forudser Liniger.

Onsdag vandt tempospecialisten Lasse Norman Hansen lidt overraskende 1.etape i Aalborg. Etapesejren vækkede den tidligere OL-guldvinders drøm om en samlet topplacering i løbet, men det kræver en stor eftermiddag:

- Han behøver ikke at vinde etapen, men han skal med den første gruppe hjem, og han kan ikke tåle at tabe ret mange sekunder, hvis han vil vinde Post Nord Danmark Rundt.

Etapen til Vejle er altid vigtig, men i år ligger den dog allerede på løbets anden dag og ikke som tidligere på 3.etape. Det han få betydning for en rytter som Lasse Norman Hansen:

- I år er der mere tid at reparere på, hvor der tidligere kun har været en enkeltstart og en sidste etape til Frederiksberg. Der venter en svær etape i morgen på Sydsjælland og Møn inden enkeltstarten, siger Henrik Liniger.

Tidligere har feltets største navne triumferet på Kiddesvej, og cykelkommentatoren er da også sikker på, at det bliver favoritterne, der afgør etapen i Vejle:

- Det er ikke nogen bjergetape, men det der kommer til at adskille dagens etape fra tidligere etaper til Kiddesvej er, at de har masser af højdemeter i benene, inden de rammer bakkerne i Vejle. Det bliver ikke en tilfældig lykkeridderetape, de bedste kommer ikke i udbrud. Der kommer samling på det i Vejle og med 45 kilometer igen begynder festfyrværkeriet for alvor, lyder forudsigelsen.

Hele Post Nord Danmark Rundt kan ses på DR1. Dagens etape vises fra 13.10 til 17.50.

Facebook
Twitter