Løbsdirektør: Tour-udsættelse kan sende sjældent stærkt felt til Danmark

Tour de France-udsættelse kan blive en gevinst for PostNord Danmark Rundt, mener Jesper Worre.

Feltet i cykelløbet PostNord Danmark Rundt ses her ved Tange Sø i august 2019. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Onsdag meddelte Den Internationale Cykelunion, UCI, at sommerens Tour de France er udsat til at løbe af stablen fra 29. august til 20. september på grund af coronapandemien.

UCI oplyser også, at de to øvrige grand tours, Giro d'Italia og Vuelta a España, skal følge efter Touren og VM i en ændret kalender.

PostNord Danmark Rundt, som i år skal køres fra 11. til 15. august, og som plejer at ligge efter det store franske etapeløb, ligger derfor nu i stedet foran Tour de France i løbskalderen.

Med dagens udsættelse af Tour de France melder spørgsmålet sig derfor, om PostNord Danmark Rundt også skal udsættes, eller om løbet skal køres som planlagt?

Løbsdirektøren for PostNord Danmark Rundt, Jesper Worre, håber, at det danske etapeløb kan beholde sin plads, når UCI skal lægge det store løbs-puslespil omkring den ændrede løbskalender.

For som det står nu, åbner UCI først op for cykelløb igen den 1. august. Derfor forventer Jesper Worre, at der er mange profilerede cykelryttere, som vil ud og køre cykelløb for at gøre sig klar og komme i form til Tour de France.

- Det er svært at køre Tour de France uden kilometer i benene. Derfor kunne det være interessant at blive liggende, der hvor vi ligger. Vi kan komme til at få en rigtig god plads i løbskalenderen nu, hvor vi kan få et ekstraordinært stærkt felt til Danmark, siger Jesper Worre til DR Sporten.

Også selvom der kan komme konkurrence fra et af de såkaldte monumenter, som er blevet udskudt fra foråret, og som er blandt verdens største endagsløb, mener Jesper Worre, at en fastholdelse af datoerne for PostNord Danmark Rundt er at foretrække frem for en udskydelse.

Løbsdirektør Jesper Worre håber, at PostNord Danmark Rundt kan beholde sin plads i løbskalenderen i august. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Udsættelse er plan b

Viser det sig ikke at kunne lade sig gøre på grund af UCI’s ændrede kalender, er plan B at flytte PostNord Danmark Rundt til september, fortæller Jesper Worre.

Det vil i så fald betyde, at det danske etapeløb kommer til at køre samtidig med Tour de France.

- Som udgangspunkt ønsker vi ikke at ligge oveni Touren eller andre store sportsbegivenheder som OL og EM. Men de seneste par år har vores afsluttende weekend været start-weekenden i Vueltaen, og det har vi fået til at fungere.

- Det er klart, det vil ikke være optimalt. Men vi lægger os ikke bare på ryggen og siger, at så aflyser vi bare. Overhovedet ikke. Vi har også et ansvar over for vores sponsorer og samarbejdspartnere og for den danske talentudvikling, som regner med os. Og hvis flere World Tour-hold stadig stiller op med deres næstbedste ryttere og nogen, der måske skal køres i stilling som kaptajner til Giroen, kan vi stadig få et superstærkt felt.

Tour de France er blevet udskudt. Sidste i etape i Paris skal køres i september i stedet for juli. (Foto: GUILLAUME HORCAJUELO © Scanpix)

August, september eller aflysning

UCI’s kalender-matematik er dog ikke det eneste, der kan få betydning for, om PostNord Danmark Rundt kan køres i august. Lige nu afventer Danmarks Cykel Union og Jesper Worre også en afklaring i forhold til, hvad regeringens forbud mod 'større forsamlinger' til og med august konkret dækker over.

Jesper Worre fortæller, at PostNord Danmark Rundt ville kunne lave flere afspærringer end normalt i start- og målområdet for at kunne overholde de restriktioner, der måtte være i forhold til forsamlinger i august.

- Det kræver, at der bliver åbnet mere op, end tilfældet er nu. For hånden på hjertet kan vi ikke køre senere end september med det vejr, vi har i Danmark, siger løbsdirektør Jesper Worre.

Touren skulle oprindeligt være afviklet fra 27. juni til 19. juli.