Massestyrt på Sydfyn? Vild blæst over PostNord Danmark Rundt-feltet

Rytterne i PostNord Danmark Rundt bliver sat på en hård prøve på Fyn i eftermiddag, hvor der meldes om meget kraftig vind.

Det bliver en billedskøn 2. etape af PostNord Danmark Rundt onsdag.

Feltet bliver sendt ud på en smuk tur rundt på Sydfyn, hvor der bliver rig lejlighed for rytterne til at besigtige de mange flotte godser på egnen, inden turen gennem den flotte natur sluttes af med opløb i området ved Den Fynske Landsby i Odense.

Den potentielt vidunderlige tur kan dog blive spoleret af vejrguderne, der ikke bare lader til at diktere regn over Fyn onsdag, men også særdeles hidsig vind.

Kraftige vindstød vil genere rytterne hel dagen, hvor der meldes kuling (15 til 20 m/s) det meste af dagen, inden det så for alvor lader til at tage fat sidst på eftermiddagen.

Her meldes der om vindstød af stormstyrke (25 til 30 m/s). Det stiller store krav til rytterne.

- Man skal være meget opmærksom på den voldsomme vind. Det kan virkelig blive en hektisk dag med mange styrt, hvor feltet kan blive sprængt til atomer. Hvis det bliver alt for voldsomt, så skal vi vurdere, om det er forsvarligt at cykle, siger Riwal Platform Cycling Team-rytteren Chris Anker Sørensen.

Det forventes, at rytterne vil give en samlet vurdering af sikkerheden via Michael Valgren i løbet af onsdagen inden starten i Svendborg.

Kaos på 1. etape

Første etape af PostNord Danmark Rundt blev også en lettere kaotisk omgang, da løbet blev stoppet midlertidigt.

Mathias Bregnhøj og Andreas Kron var stukket alene afsted fra en udbrydergruppe med små 100 kilometer til mål, men i deres iver for at slå et godt hul til feltet overså de et venstresving og kørte i den gale retning.

De to vildfarne danskere måtte gelejdes med politieskorte tilbage på rigtige ruten, inden løbet kunne gives frit igen. Bregnhøj og Kron blev senere kørt ind, men U23-europamesteren Casper Pedersen var der til gengæld ingen, der kunne holde styr på.

Fem kilometer før mål stak Casper Pedersen af fra feltet og var første mand over stregen i Kalundborg. Pedersen kommer dermed næppe til at fryse, da han stiller til start med ikke bare førertrøjen men også point- og ungdomstrøjen.

Du kan følge onsdagens etape fra 13:10 her på siden.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve