Nu skal det 'lille klubhold med World Tour-rytteren på besøg' forsvare førertrøjen

Mads Würtz Schmidt fører PostNord Danmark Rundt og er klar til at beskytte sin blå trøje på fredagens kongeetape til Vejle.

Der er høje forventninger til Mads Würtz Schmidt i årets udgave af PostNord Danmark Rundt.

Forventninger, danskeren selv har været med til at sparke i vejret med sine klare udmeldinger om, at han går efter at vinde det danske etapeløb.

Torsdag trådte Würtz sig tættere på at indfri den målsætning, da han erobrede løbets blå førertrøje efter anden etape.

- Det er en forløsning ovenpå nogle hårde tider, og det er første gang, at jeg får en førertrøje i rigtig lang tid, så jeg tager det som en lille sejr, siger Mads Würtz Schmidt til DR Sporten.

Mads Würtz Schmidt kom i mål på en delt tredjeplads under torsdagens enkeltstart i PostNord Danmark Rundt. (Foto: THOMAS SJØRUP © Scanpix)

Danskeren, der til daglig kører for Katusha, men under Danmark Rundt er kaptajn på det sammensatte danske hold, Team PostNord Danmark, gik ind til enkeltstarten med målet om at tage etapesejren.

Han kunne dog ikke fange etapevinder Martin Toft Madsens fantomtid.

- Jeg er rigtig godt tilfreds. Jeg lagde ud for at vinde, men gik lidt død på vej hjemad, men sådan er det. Jeg kørte stærkt alligevel og fik førertrøjen og ligger i en god position.

Klar til at tage den selv på Kiddesvej

Næste prøvelse for Danmark Rundt-feltet er kongeetapen til Vejle, hvor rytterne blandt andet skal klatre op af Kiddesvej.

En etape, der er notorisk kendt for at spille en meget afgørende rolle i Danmarks største etapeløb og som også vil sætte det danske Team PostNord-hold på prøve.

- Det bliver svært. Vi har måske ikke helt holdet til at forsvare. Vi er trods alt bare det, der svarer til et lille klubhold med en World Tour-rytter på besøg, men vi skal ud og kæmpe alt, hvad vi kan. Så længde vi kommer hen til Kiddesvej samlet, kan jeg godt tage den selv. Det tror jeg på. Men nu vil jeg godt lige nyde at have en førertrøje først, fortæller Mads Würtz Schmidt.

Du kan følge fredagens 3. etape af PostNord Danmark Rundt live på DR1 fra klokken 12.25.