Ny dansk guldalder og verdensstjerner i startfeltet: Derfor skal du se PostNord Danmark rundt

DR Sportens cykelekspert Brian Nygaard fortæller her, hvorfor du skal se frem til endnu et spændende cykelløb denne sommer.

Niklas Larsen, der netop er hjemvendt fra OL, vandt sidste udgave af PostNord Danmark Rundt i 2019. Han stiller også til start i år. (Foto: © Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix)

Danske cykelfans må knibe sig selv i armen i disse dage.

Efter store succeshistorier i både Tour de France og OL i Tokyo, venter der nu et PostNord Danmark Rundt, der i år har det stærkeste felt nogensinde, som kirsebærret på den danske cykelsæsons top.

Men selvom dette løb finder sted i vores egen lille andedam, bør det på ingen måde drukne i de mange internationale løb, mener DR Sportens cykelekspert Brian Nygaard.

- Jeg glæder mig ekstremt meget. Danmark fortjener et stort cykelløb på hjemlige landeveje med den her gruppe af ryttere, vi har lige nu, siger han.

Herunder kan du se ruten på hver af de fem etaper, der bliver kørt fra 10.-14. august.

Midt i ny dansk guldalder

Og med gruppe mener Nygaard alle de danske ryttere, der har markeret sig i internationale løb og mesterskaber de sidste par år, og nævner i flæng de store resultater: En dansk verdensmester på landevej i 2019, en dansker, der lige er blevet nummer to i Tour de France, en dansker, der vandt Flandern Rundt i år, og Fuglsang, der har vundet to monumenter på de sidste tre år.

- Dansk cykelsport er inde i en ny guldalder. Vi skal helt tilbage til dengang Riis vandt Touren i 1996 for at stemningen har været så passioneret, og begejstringen for cykelsport er enorm i øjeblikket, siger Nygaard.

Han håber, at mange danskere kommer ud i det danske sommerland for at støtte de danske ryttere. Tilskueropbakningen bliver nemlig en direkte afspejling af, hvor populær cykelsporten er lige nu i Danmark.

- Jeg tror, at der er mange, der har fået nogle nye stjerner og nogle nye helte, de gerne vil se på de danske landeveje. Så stemningen bliver fantastisk. Og så kan vi se dem køre klos op og ned ad alle de største stjerner, uddyber DR Sportens cykelekspert.

Flere verdensstjerner på startlisten end nogensinde

Og netop alle de store stjerners indskrivning på startlisten til årets PostNord Danmark Rundt gør også løbet ekstraordinært interessant ifølge Brian Nygaard. Specielt på sprintersiden har vi nogle gode dueller at se frem til blandt nogle af de hurtigste i deres disciplin.

Mark Cavendish vandt fire etaper i dette års udgave af Tour de France, og stiller også til start ved PostNord Danmark rundt som en af favoritterne til sprinteretaperne. (Foto: © Daniel Cole, Ritzau Scanpix)

- Når du nævner ryttere som Mark Cavendish og Dylan Groenewegen, så taler vi om nogle af de bedste afsluttere i verden. Til det kan du så lægge Mads Pedersen, som er tidligere verdensmester, og som også kan køre spurter.

Også Remco Evenepoel, der af mange er nævnt som den næste Eddy Merckx, er også at finde i feltet.

- Det er et meget voldsomt prædikat at få sat på, men han er i hvert fald en af de mest interessante unge navne i rigtig mange år i international cykelsport. Og det siger ikke så lidt, for der er mange gode, unge cykelryttere. Han er bare endnu yngre, og har et uhyggeligt stort potentiale, siger Brian Nygaard.

Husk, at du kan se alle etaper af dette års PostNord Danmark Rundt på DR1 og DRTV. Første etape er tirsdag d. 10/8 fra kl. 13.30.