Op på jernhesten igen: Nu skal der køres cykelløb i Danmark Rundt

Efter to kaotiske førstedage i PostNord Danmark Rundt skal det gerne handle om cykelløb igen, når feltet kører fra Otterup til Vejle.

Det er ikke alt, der kunne gå galt, der er gået galt i de to første etaper af PostNord Danmark Rundt, men det er tæt på.

I den første etape fra Frederiksberg til Kalundborg forløb alt længe efter planen, men med små 90 kilometer til mål kørte løbets to førende Mathias Bregnhøj og Andreas Kron forkert.

De to udbrydere overså et venstresving og bankede i stedet afsted i forkert retning.

De to danskere nåede at køre et pænt stykke, inden der kom på styr på sagerne. De to uheldige helte måtte gelejdes tilbage på rette kurs af ordensmagten. Det skabte selvsagt en del kaos, hvor løbet i en periode måtte neutraliseres.

Der kom dog styr på rodet og talentet Casper Pedersen endte med at vinde etapen efter et dristigt angreb fem kilometer før målstregen.

Kongeetape forude

Anden etape rundt i det sydfynske med afslutning i Den Fynske Landsløb i Odense blev forstyrret af vejrguderne. Det regnede ganske meget fra start i Svendborg, men det var den hårde blæst, der var den største bekymring.

Derfor blev turen over Svendborgsundbroen mod Tåsinge droppet af sikkerhedsmæssige årsager, men det skulle blive værre. Vejrudsigten var ikke lovende og blæsevejret tog til. Det blev derfor besluttet at neutralisere løbet, hvorfor rytterne ikke måtte angriber, men i stedet skulle holde en fart på 40 km/t.

Dén beslutning var ikke populær i feltet, hvor langt de fleste ryttere foretrak enten at køre reelt cykelløb eller helt lade være. Det endte med det sidste.

Rytterne cyklede væk fra ruten og hjem på deres hoteller.

- Det duer ikke at rulle 30 kilometer. Jeg synes, at det er amatøragtigt. Det var frustrerende, fordi vi skulle finde ud af, hvad vi egentlig skulle. Jeg mente, at vi enten skulle køre eller ikke køre – og det blev så til, at vi ikke kørte, lød det fra Michael Valgren til DR Sporten efter etapen.

Det må derfor være med friske ben at rytterne torsdag stiller til start i Otterup på Nordfyn.

Gode ben bliver der brug for på dette års kongeetape, hvor rytterne skal over en del stigninger på deres vej mod Vejle, hvor rundstrækningen byder på den efterhånden berømte stigning Kiddesvej, hvor stigningsprocenten er på hele 21.

Du kan følge torsdagens etape her på siden og på DR1.

I klippet øverst kan du se en grafisk præsentation af torsdagens etape samt Michael Valgrens triumf på Kiddesvej sidste år. Det blev grundstenen til han samlede sejr sidste år, hvilket også lader til at være planen for i år for Valgren.

Hør mere fra ham herunder.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve