Podiekamp på Frederiksberg: Der er lagt op til duel mellem gamle banevenner

Rasmus Quaade og Lasse Norman Hansen ligger meget tæt i klassementet, og derfor kan der blive kamp til det sidste.

(Foto: SCANPIX © Scanpix)

Meget kan ske på knap 200 kilometer, men alt peger i retningen af, at belgiske Wout van Aert vinder PostNord Danmark Rundt 2018. Det er dog ikke ensbetydende med, at der ikke venter et spændende opgør, når den sidste etape køres på Frederiksberg.

På løbets anden- og tredjeplads er det nemlig meget tæt. Der er kun fire sekunder, som skiller Rasmus Quaade fra Almeborg-Bornholm og Lasse Norman Hansen fra Aqua Blue Sport.

De to har i mange år kørt sammen på det danske banelandshold og har været på diverse træningslejre, men nu er de altså konkurrenter. Quaade har forspringet og vil holde øje med Norman Hansen.

- Man kan stoppe Lasse på flere måder. Man kunne eksempelvis sætte hele holdet på hjul af ham uden at trække, og så burde der måske være en, som kunne rykke fra ham til sidst, forklarer Rasmus Quaade.

- Jeg håber meget på, at der kommer et udbrud afsted, fordi så tager de bonussekunderne, og så satser vi på, at Lasse ikke kører i top to på Frederiksberg, siger han.

Selvom Lasse Norman Hansen viste på første etape i løbet, at det er muligt at snyde sprinterne, hvor han vandt etapen, så vil det kræve noget ekstraordinært af ham, hvis han skal forbi Quaade.

Der er to bonusspurter på ruten, hvor det er muligt at hente sekunder, og så vil der altså også være nogen at finde, hvis man kommer i top tre på målstregen.

- Vi må se, hvad der sker. Et cykelløb er ikke slut, før man har krydset den sidste målstreg. Men Frederiksberg-etapen plejer at være rimelig afgjort på forhånd med en massespurt. Men man ved aldrig, siger Lasse Norman Hansen.

- Jeg har ikke følt mig helt færdig endnu. Det var selvfølgelig hårdt på enkeltstarten, men jeg glæder mig bare til at komme ud og køre noget ræs hen mod Frederiksberg, forklarer han.

Kan være noget af det største

Umiddelbart virker det som en umulig opgave at gå efter bonusspurterne, da det formentlig ville betyde, at Lasse Norman Hansen og Aqua Blue Sport skulle holde det hele samlet hele vejen. I stedet er det nok i spurten, at de skal give det et skud.

- Jeg mener faktisk, at Lasse er god nok til at vinde spurten, men han er ikke nær så god til at placere sig, som de andre sprintere. Derfor vil han få svært ved at tage bonussekunderne til sidst, siger Rasmus Quaade.

Rasmus Quaade håber på et samarbejde med løbets førende rytter Wout van Aert og hans hold. Så de to hold sammen kan køre op og blokere vejen for angreb, hvis der skulle være kommet et udbrud afsted.

En samlet andenplads vil være et nyt skridt i Quaades landevejskarriere, men det vil dog ikke nå helt op på, hvad han indtil videre har præsteret på banen.

- Det vil være stort på en speciel måde, fordi det er et rigtig stort løb. Det er jo ikke bare et tilfældigt fransk løb. Det er et rigtig stort løb på hjemmebane. Så på den måde vil det være utrolig stort, siger Rasmus Quaade.

- Når det så er sagt, så har jeg også en OL- og VM-medalje på banen, og det vil jeg stadig mene er større på en anden måde. Det vil dog helt klart være et skub frem i en landevejskarriere. Jeg har udviklet mig de senere år, så på den måde er det et skridt i den rigtige retning, forklarer han.

Du kan se hele etapen til Frederiksberg på DR1 fra klokken 11.55.

Facebook
Twitter