Snedig og hurtig Mads Pedersen snyder supersprinterne på 2. etape af PostNord Danmark Rundt

Mads Pedersen timede sin spurt perfekt og kørte fra alle konkurrenterne på 2. etape i Danmark Rundt.

Det endte med stor dansk triumf, da PostNord Danmark Rundts 2. etape onsdag sluttede foran Dybbøl Mølle lige uden for Sønderborg.

Den tidligere danske verdensmester Mads Pedersen (Trek) satte en lang spurt ind og holdt flere af de hurtigste folk i verden bag sig.

Europamesteren Giacomo Nizzolo (Qhubeka) tog sig af andenpladsen, mens Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma), der vandt 1. etape, kom ind på tredjepladsen.

Mads Pedersen overraskede de to sprintstjerner og åbnede sin spurt langt ude. Både Nizzolo og Groenewegen satte efter, men kom til at bokse en smule med hinanden.

Derfor nåede de aldrig op til den danske profil, der nu er nummer tre i det samlede klassement. Dylan Groenewegen fører fortsat samlet.

Se placeringerne på målstregen herunder:

Quick-Step forsøgte at sætte Mark Cavendish i scene, men den britiske stjerne, der kørte et formidabelt Tour de France, kunne slet ikke være med til sidst. Han sluttede som nummer 15.

Mads Pedersens holdkammerat Mattias Skjelmose, der egentlig er bedst, når det går opad, tog en tiendeplads i spurten.

Jumbo-Visma tog teten i finalen for at køre Groenewegen frem til sin anden etapesejr og satte højt tempo på rundstrækningen i og omkring Sønderborg, så ingen kunne slippe væk fra feltet.

Også Quick-Step tog med én rytter del i tempokørslen, og det gik så stærkt, at der med ti kilometer igen kortvarigt opstod et hul mellem de allerforreste ryttere og resten af feltet.

Mark Cavendish og Giacomo Nizzolo var ikke med forrest, men hullet blev lukket, og alle kunne dermed deltage i spurten.

I modsætning til på 1. etape kom sidevind til at spille en rolle onsdag.

Med 140 kilometer igen stod vinden ind fra siden, og det skabte lidt kaos, da Quick-Step satte sig frem og pressede tempoet i vejret. Det belgiske mandskab fik knækket feltet i to, og scenen til en seværdig etape var sat.

Samtidig blev dagens første udbrydere hentet meget hurtigt i det opskruede tempo.

To ryttere slap dog for at skulle knokle i sideviden. OL-banerytteren Niklas Larsen styrtede tirsdag og stillede ikke til start på 2. etape grundet en hjernerystelse.

Den belgiske temporytter Yves Lampaert droppede også starten, da han var blevet far natten til onsdag og rejste hjem.

Undervejs på etapen styrtede den tidligere danmarksmester i enkeltstart Martin Toft Madsen og måtte udgå.

Det hele blev samlet igen i feltet, men det lykkedes fem ryttere at komme af sted igen, blandt andre den tidligere danmarksmester i enkeltstart Rasmus Quaade.

Kvintetten røg ned på mindre end et minuts forspring, da der resterede 30 kilometer, og alt pegede i retning af samling igen.

Kort efter kørte rytterne ind på rundstrækningen i og ved Sønderborg, hvor afslutningen fandt sted med dansk vinder.

/ritzau/