Superstjernen, humørrytteren og den komplette dansker: Her er ekspertens bud på vinderen af Danmark Rundt

Her er DR Sportens cykelekspert Brian Nygaards fire bud på en samlet vinder af PostNord Danmark Rundt.

Geraint Thomas vandt Tour de France i 2018. (Foto: pool © Ritzau Scanpix)

PostNord Danmark Rundt er skudt i gang med første etape, som starter i Allerød og slutter i Køge. Feltet er 'ekstremt stjernespækket' og bliver ubetinget kaldt den vildeste udgave af Danmark Rundt nogensinde.

Men hvem er favoritten til at nappe den blå førertrøje, når turen rundt på de danske landeveje slutter lørdag den 20. august i Vejle?

Det har DR Sportens cykelekspert Brian Nygaard her fire kvalificerede bud på. Listen indeholder både etablerede cykelstjerner og en dansk komet:

Geraint Thomas, Ineos Grenadiers

Den 36-årige Geraint Thomas vandt Tour de France i 2018 (Foto: Stephane Mahe © Ritzau Scanpix)

- Han er en af sportens ægte superstjerner. Geraint Thomas har tidligere vundet Tour de France og har været på alle pladser ved verdens største cykelløb. Han kan det hele og kører en fabelagtig enkeltstart, siger Brian Nygaard.

- Du ved aldrig helt, hvordan Ineos selv griber løbet an, og han har kørt en lang sæson, men jeg kender ham godt nok til at vide, at når han stiller til start, er det, fordi han vil vinde løbet.

Michał Kwiatkowski, Ineos Grenadiers

Polske Michal Kwiatkowski har nok klasse til at cykle med om sejren, selv om han måske ikke er i topform. (Foto: Shutterstock © Copyright (c) 2022 Shutterstock. No use without permission.)

- Jeg ved godt, at han er på vej tilbage fra en skade, men han er så god en rytter, at han på mindre end 100 procent kan gøre et godt Danmark Rundt. Han er god på alle afslutningerne i sådan et løb.

- Team Ineos vil forsøge at bringe ham og Thomas i spil. De har et ekstremt stærkt hold med fra start.

Mattias Skjelmose, Trek-Segafredo

Mattias Skjelmose fra Trek-Segafredo er det bedste danske bud på en topplacering, mener Brian Nygaard. (Foto: Alain Jocard © AFP or licensors)

- Mattias Skjelmose har imponeret de sidste par uger, og hans udvikling er gået enormt stærkt. Han er meget tæt på at være en komplet rytter i forhold til ruten i Danmark Rundt i år, siger Brian Nygaard.

- Han kører en god enkeltstart, er skarp på de korte stigninger og er i topform. Han er mit bedste bud på en dansk vinder og podieplacering.

Søren Kragh Andersen, Team DSM

Søren Kragh Andersen er en såkaldt 'humørrytter', men har, hvad der skal til for at vinde Danmark Rundt, siger Brian Nygaard. (Foto: Claus Bonnerup)

- Han har trænet hårdt og har virkelig noget, han skal revanchere, fordi han ikke blev udtaget til Tour de France. Han er lidt en humørrytter, men hvis han er i topform kunne dette være et godt sted for ham at tage til genmæle.

- Han satser meget på Danmark Rundt og formegentlig også VM senere på året. Man kan godt tillade sig at have forventninger til ham, for det har han helt sikkert selv.