Tidligere dansk mester vil lave det store kup i Danmark Rundt

Alexander Kamp går både efter at vinde kongeetapen på Kiddesvej og førertrøjen.

Alexander Kamp elsker at køre PostNord Danmark Rundt. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Cykelrytteren Alexander Kamp forsøger ikke at skjule for konkurrenterne, at han har store ambitioner i årets danske rundtur, der indledes onsdag.

Den tidligere danske mester fra Riwal Readynez-cykelholdet kommer nemlig til at køre offensivt på de fem etaper.

Det lover han, allerede før de første kilometer er kørt.

- Jeg vil vinde løbet sammenlagt, og jeg har også et opgør med Kiddesvej i Vejle. Dér vil jeg meget gerne vinde en etape, og det skal være i år, siger han med henvisning til etapen på den efterhånden ikoniske bakke i fjordbyen, hvor han tre gange tidligere har kørt sig blandt de tre bedste.

Herunder kan du se, hvad der venter rytterne på stigningen op ad Kiddesvej i Vejle:

Er i topform

Selv mener han, at det er en realistisk målsætning med en samlet sejr, da han har planlagt det meste af sæsonen efter, at formen er på sit bedste til PostNord Danmark Rundt.

- Min form har med vilje været lidt nede i en bølgedal over sommeren, hvorefter jeg har forsøgt at bygge den op, så den rammer toppen til PostNord Danmark Rundt, siger han og fortsætter.

- Mit ubetinget største mål er at vinde løbet, og for at det kan lade sig gøre, så skal jeg minimere mit tidstab på enkeltstarten. Det har tidligere været et sted, hvor jeg har haft lidt svagheder. Men jeg har forberedt mig ned til mindste detalje i år. Derfor er jeg også klar til at køre en god enkeltstart, forklarer han.

Skal køre med de bedste næste år

Med en forhåbentlig succesfuld tur rundt i det danske landskab håber Alexander Kamp samtidig, at han kan være med til at afslutte en flot sæson på Riwal-Readynez, der kører på cykelsportens næstøverste hylde, Pro Continental.

For i det nye år skifter Alexander Kamp nemlig til et hold, der kører på den største scene, World Touren.

Selv vil han ikke sætte navn på holdet endnu, men han fortæller gerne, at målet i det nye år bliver at køre en cykeltur, der tager tre uger. Med andre ord drømmer han om en udtagelse til enten Giro d’Italia, Vuelta España eller Tour de France.

- Det har længe været min store drøm, at jeg kunne få lov at køre på et World Tour-hold. Og nu føler jeg også, at tiden er inde til at prøve det af, selvom jeg har været sindssygt glad for tiden hos Riwal-Readynez, siger han.

Men i første omgang ser han bare frem til at vise cykeltalentet frem foran det hjemlige publikum i Danmark.

- Danmark Rundt er et cykelløb, som jeg glæder mig til at køre hvert eneste år. Det bliver ikke større for en dansk rytter, slår han fast.

Første etape af PostNord Danmark Rundt køres onsdag og kan ses direkte på DR1.

Ruten i Post Nord Danmark Rundt

  • 1. etape: Silkeborg - Silkeborg 170 km.

  • 2. etape: Grindsted - enkeltstart 17 km.

  • 3. etape: Holstebro - Vejle 200 km.

  • 4. etape: Korsør - Asnæs Indelukke 175 km.

  • 5. etape: Roskilde - Frederiksberg 165 km.

Facebook
Twitter