Ung komet efter triumf i Danmark Rundt: 'Det tager tid, før jeg forstår det'

Niklas Larsen vandt PostNord Danmark Rundt, da feltet trillede over målstregen på Frederiksberg.

22-årige Niklas Larsen bliver kaldt et talent ud over det sædvanlige, efter at han søndag blev samlet vinder af Danmark Rundt, der bød på et rent dansk podium. (Foto: THOMAS SJØRUP © Scanpix)

Jakob Fuglsang, Michael Valgren, Christopher Juul-Jensen og nu også Niklas Larsen. Den 22-årige ColoQuick-rytter blander sig med store danske cykelnavne, efter han søndag eftermiddag vandt PostNord Danmark Rundt.

- Det er virkelig fedt. Det tager nok noget tid, før jeg forstår, hvad jeg har præsteret.

- Det var dejligt at sidde derude og se, hvordan holdet bare var der. Drengene sad forrest op til sidste sving, hvor jeg bliver leveret og bare kan tage det roligt ad opløbsstrækningen, siger den glade dansker til DR Sporten, efter han var en tur på podiet.

Tæt klassement får nerverne frem

Niklas Larsen, der også vandt ungdomstrøjen, erobrede førertrøjen fra Mads Würtz Schmidt efter anden etape. Siden har han været øverst i et tæt klassement, hvor Jonas Vingegaard og Rasmus Quaade var henholdsvis seks og syv sekunder bagud inden dagens etape.

- Jeg vågnede en del gange i nat, hvor jeg var sådan: ’Hvad fanden skal vi gøre i morgen, hvis der sker det og det?’. De andre dage har jeg været mere cool.

- Jeg har været rigtig spændt, siger danskeren, der på forhånd havde håbet på en placering i top-5.

Tid til øl og kage

Den unge rytter tager skridtet op, når han fra næste sæson skal han køre for Uno-X Norwegian Development Team, der bliver et såkaldt prokontinentalhold.

Holdet vil dermed befinde sig på næstbedste niveau, men alligevel tager danskeren det roligt med fremtidsplanerne.

- Sejren her er virkelig stor, men jeg vil ikke forhaste noget. Det, der har virket frem til nu, det vil formentlig også virke i fremtiden, siger Niklas Larsen med begge ben på jorden efter fem dage på cyklen.

Før danskeren igen skal hoppe op i sadlen, skal han fejre triumfen.

- Jeg tror, vi skal ud og finde noget mad, måske en lille øl og noget sødt, siger Niklas Larsen og smiler, imens han skuer over til sportsdirektør Christian Andersen, der bryder ud i grin.